Profiel

Voor interviews kom je overal en nergens. Vandaag heb ik me begeven in dé nieuwe levensader van het Stadhuisplein: HOF. Reden van het bezoek is een interview met Daniel Verschoor (Dani White) over zijn allernieuwste project in BIRD aankomende vrijdag: Selections.

Eigen baas
Ondanks de voorbereidingen voor de nog te beginnen kledingruil weten wij een rustig plekje te bemachtigen. Zodra de eerste vraag is gesteld begint Daniel hartstochtelijk te vertellen: ‘Al negen jaar draai ik door heel Rotterdam op allerlei feesten. De laatste vijf jaar organiseer ik ook feesten. Tot nu toe altijd met andere mensen, met andere collectieven. Ik besloot dit feest alleen te organiseren omdat dit iets is wat ik écht wilde doen. Ik wilde één feest waarin ik geen concessies hoefde te doen, waarin ik zelf de line-up kon bepalen.’ Voor het eerst is hij dus de enige baas van zijn eigen feest. Geeft dat extra spanning? Daniel: ’Het is eng om als enige verantwoordelijk te zijn voor iets. Als het fout gaat is het mijn schuld. Bovendien is het veel werk. Vorig jaar heb ik een Selections pilot gegeven. Dat ging goed, ik weet nu wat ik organisatorisch aan kan, en toen ben ik naar BIRD gestapt.’ Volgens Daniel is BIRD de ideale locatie voor Selections: ‘ Voor Selections zocht ik een warme, gezellige niet al te grote zaal. De nieuwe zaal in BIRD was hier perfect voor. Daarnaast denk ik dat de muziek van Selections het beste bij BIRD past.’
Selections Dani
Golvende avond
De steeds groter groeiende berg kleding begint ons ondertussen in de sluiten. Terwijl we naar een hoekje van de tafel worden gedreven legt Daniel zijn visie uit: ’Een avond moet voor mij een goede lijn hebben qua muziek, maar het moet niet steeds een stijgende lijn zijn. Dus niet steeds harder, harder, harder. Ik wil DJ’s die een golvende lijn neer kunnen zetten met een breed scala aan muziek.’ Selections focust zich dus niet op één muziekstroming. ‘Alles is welkom’ zegt Daniel, ‘het kan bij wijze van spreken van Poolse disco tot Nigeriaanse drums gaan. House in de breedste zin van het woord. De DJ’s van Selections zijn dus sterk muzikaal onderlegd. Vandaar de naam Selections ook. We zijn op zoek naar DJ’s die de platen draaien die niemand anders heeft, naar een DJ die een sterke selectie weet neer te zetten. Ze moeten de platen draaien die ze in een normale club niet durven te draaien.’ Hoe onderscheidt Selections zich van al die andere feestjes in een steeds vollere agenda? Daniel: ‘Juist met die golvende lijn, die diversiteit aan muziek en de DJ’s krijgen bij mij drie uur de tijd. Op die manier kunnen ze een hele eigen set neer zetten, iets opbouwen.’

Een publiek van liefhebbers
‘Ieder feest wordt gemaakt of gebroken door het publiek’, zegt Daniel, ‘wij ook. Het is lastig om mensen drie uur lang te boeien, maar ik denk dat ik met Max Abysmal iemand heb gevonden die dat zeker kan. Ik hoop dat de mensen naar ons komen vanwege onze muziek. De eerste keer zullen ze misschien niet weten wat te kunnen verwachten, maar ze moeten Selections leren kennen. Na een paar keer zullen ze weten wat Selections inhoud.’ In een tijd waarin veel nieuwe feesten ontstaan is het lastig jezelf te onderscheiden en op de kaart te zetten: ‘We zijn een kleinschalig feest met een klein budget. Met ons originele concept van lange sets, speciale muziek en gezellige intieme sfeer denk ik de mensen naar Selections te kunnen lokken. Hopelijk komt er vrijdag een publiek van liefhebbers.’ Met deze woorden sluit Daniel af. Het bier is op, de kledingruil gaat beginnen. Tijd voor mij om mijn biezen te pakken en weg te snellen.

Aankomende vrijdag is Selections in BIRD. Kaartjes zijn 6 euro (alleen deurverkoop)

De “Selections muziek” kun je hier beluisteren.

Reacties

reacties