Profiel

Komende zaterdag is het weer tijd voor ZeeZout Festival. Daar kijken veel mensen weer naar uit. Wij stelden een paar vragen aan de organisatie, wat mogen we de komende editie en in de toekomst van ZeeZout verwachten.
ZeeZout
Wat maakt ZeeZout uniek in de overvolle Nederlandse uitgaansagenda?
Ik denk dat de combinatie van de sfeer en het programma ons uniek maakt. Veel mensen komen speciaal voor het ‘ZeeZout sfeertje’. Wij hebben de afgelopen jaren een steeds sterker programma met een duidelijke visie neergezet en we merken dat dit heel erg goed opgepikt wordt. Dat is fijn, want daardoor kunnen we precies de dingen doen waar we zelf ook groot fan van zijn.

Wat is het hoogtepunt (zijn de hoogtepunten) van ZeeZout sinds de start?
Teveel hoogtepunten om er maar eentje uit te kiezen. De eerste die me te binnen schieten zijn ons eerste Amsterdamse feest in de Club Home met Prins Thomas, 2 jaar ZeeZout in de stromende regen in de Whoosah, alle edities bij Woodstock, onze Feel My Bicep avond op ADE de tour vorig jaar. Wanneer ik het zo bekijk halen we wel heel veel voldoening uit ons werk (lacht).

Welke boeking zal je altijd bijblijven – nooit meer vergeten?
De eerste keer Bicep in Perron, Harvey op het strand, Motor City Drum Ensemble in TivoliVredenburg, Ben UFO en Midland in Nijmegen, Gerd in Whoosah. Ook hier te veel mooie momenten om er maar een uit te kiezen.

Wat kunnen we in de toekomst van ZeeZout verwachten, wat zijn jullie ambities?
We gaan door zoals we nu bezig zijn, maar met meer aandacht voor het verbeteren en uitwerken van vele kleine details. Verder wullen we vanaf volgende jaar meer ruimte creëren voor talentvolle opkomende maar onderbelichte artiesten. We merken dat steeds meer evenementen veranderen en bewegen naar de stijl waarin onder andere wij ons erg thuis voelen. Dat kan natuurlijk, maar het nadeel is dat steeds meer organisaties zich daarmee op dezelfde artiesten richten. Hierdoor zie je helaas enerzijds te weinig vernieuwing en langs de andere kant dat het speciale er ook bij sommige artiesten een beetje vanaf is. Daar moet verandering in komen.

ZeeZout
ZeeZout
ZeeZout
ZeeZout
ZeeZout
ZeeZout
ZeeZout
ZeeZout

 

Foto credits: ZeeZout

Reacties

reacties