Profiel

‘Martijn, ik kreeg net een mailtje van ene Edward Teach. Kun jij dit op je nemen?’ De hoofdredacteur stuurde de mail door. ‘Blackbeard? Was dat niet een piraat?’ Denk ik bij mezelf. Langzaamaan begint er een lichtje te branden. Ik antwoord de mail en ben van harte welkom op zijn schip in de Rotterdamse haven voor een gesprek.

In de haven ligt een groot schip met 2 masten. De zeilen zijn opgedoekt. Het is rustig. Te rustig. Langzaam loop ik naar de loopplank. Durf ik hem wel op? Dit is toch heel anders dan ik gewend ben. Normaal kom ik op kantoor van organisaties of artiesten. Het dek is vol en vies. Geschrokken kijk ik om me heen. ‘Ahoy, matey, mijn naam is Edward Teach, beter bekend als Blackbeard. C’mon, lad. Laten we naar de kajuit gaan’
Blackbeard
Bleackbeard is dus de bekende zeepiraat. Elke zee heeft hij wel bevaren. Elk eiland heeft hij bezocht. Meestal om een bepaalde schat achter te laten. Vrouwen of goud. Voor hem zijn beide een schat. Hij verteld me dat hij het roven en plunderen zat is. Tijdens een storm op zee zag hij opeens het licht. ‘Meer feesterij, minder muiterij’ Vanaf nu alleen maar liefde voor kap’tein Blackbeard. Hij voer terug naar zijn thuishaven Rotterdam. Die inmiddels flink veranderd is. De SS had hij nog beroofd. Nu lag het weerloos aan de kade. Hij ging op ontdekkingstocht, niet alleen overdag, maar ook ’s nachts. Wat vindt het Rotterdamse uitgaanspubliek nou leuk?

Hij leerde de Viking kennen van Prins Bookings. Vikingen waren te vertrouwen volgens hem. Met deze Viking wilde hij wel samenwerken. Dat was wennen. Piraten werken niet samen. Maar hij mocht deze Viking wel. Het eerste feest tijdens Koningsdag was: Blackbeard FEST. Een festival op het water waarbij enkel vooruitstrevende muziek te horen is. House, Disco, R&B en Hip-Hop. Sophisticated sound waar het Rotterdamse publiek van houdt. Verschillende soorten muziek want piraten pakken ook wat ze pakken kunnen. Met 1 zeemeermin neemt Blackbeard ook geen genoegen, dus ook niet met 1 sound op zijn bootfeest. Na het eerst feest kwam de tweede editie en nu dus de derde. Op 6 september zal Blackbeard het laatste feest van het seizoen geven, voor dat hij weer naar de Caribbean vaart.

‘Welk feest word nou door een piraat georganiseerd? Dat maakt dit toch al speciaal?’ Blackbeard is verbaasd door mijn vraag en slaat zo hard met zijn vuist op tafel dat de fles met rum, die ernaast staat omvalt en kapot op de grond terecht komt. Ik schrik en stel direct de volgende vraag. ‘Ooi, speciale momenten. Tijdens Blackbeard FEST II zag ik een zeemeermin. Ik werd zo opgewonden dat mijn houten been in mijn broek begon te groeien. Ze zag me en liep op me af ‘Hello sir, what’s that growing in your trousers?’ That’s my special hornpipe madame, as you can see I am happy to see you. Do you want to know why my roger is so jolly? ‘I sure do’ Antwoorde die mooie zeemeermin en ze haalde een fles rum uit haar tas. Arrr! What a good night we had. Dit blijft onder ons toch, matey?’

Ik neem afscheid. Het is inmiddels donker. De olielampen op het schip zijn aan. Het enge wat eerst rond het schip hing heeft plaats gemaakt voor een wat romantisch sfeer. ‘Ayoh, matey. Tot 6 september!

Blackbeard FEST is zondag 6 september. Edward Teach ofwel Bleackbeard verloot 2 kaarten onder de lezers die de beste piratenzin plaatsen op de event pagina op Facebook. Smartly, me lass, before time is running out!

Reacties

reacties