Profiel

Mijn eerste feestje staat nog in mijn geheugen gegrift en ik denk niet dat ik die nacht en de daaropvolgende ochtend snel zal vergeten. Ik was zeventien lentes jong, woonde nog thuis en vijf doorgewinterde techno vrienden namen dit kleine meisje onder hun hoede in de wondere wereld van de elektronische muziek. Met knikkende knieën stond ik in de rij voor Paradiso met aan de andere kant van de deuren Voltt. Ik heb mijn ogen uitgekeken! Dansen op dit soort muziek had ik nog niet onder de knie, het voelde oprecht alsof ik in een andere wereld terecht was gekomen. Stond ik daar ineens oog in oog met Ricardo Villalobos. Ik begreep het niet, dit had je niet in de provincie.
Anne Egberts
Ondanks mijn wereldvreemde eerste indruk, heb ik die nacht toch de smaak te pakken gekregen. Klein, groot, op een boot, in Duitsland, ik wilde overal naartoe. In die tijd zijn er toch wat dingen veranderd, want waar ik het vroeger vooral af liet hangen van dj’s, is een nacht of dag voor mij tegenwoordig pas echt geslaagd als alles klopt; zowel de muziek, het gezelschap als de sfeer. Ook mijn smaak in muziek is in de afgelopen jaren verschoven. Een nachtje Gashouder vind ik nog steeds fantastisch, maar ik ben net zo blij als ik op een mooie zomerdag de hele dag mag dansen op disco!

Door te schrijven voor Uitgeweest.nl hoop dat ik de leuke dingen die ik mee maak en de geniale verhalen die ik altijd hoor met een zo groot mogelijk publiek kan delen. Want hoe fantastisch het ook is om soms helemaal te verdwalen in de muziek, vaak is het net zo leuk om even die oogkleppen af te zetten en om je heen te kijken. Want wat er om je heen gebeurt, is soms net zo fascinerend als wat er achter de draaitafels gebeurt.

Momenteel zit ik in mijn vierde – en als het goed is – laatste jaar van mijn studie Journalistiek in Utrecht. En ondanks dat ik het treingereis naar alle leuke dingen en mijn vriendjes en vriendinnetjes in voornamelijk Amsterdam soms wel zat ben, blijft Utreg na al die jaren toch mijn stadsie.

Reacties

reacties