Profiel

‘Ons adres is de Van Vollenhovenstraat’. ‘Van Vollenhovenstraat?’ denk ik, ‘Zat dat niet ergens bij het Westelijks Handelsterrein?’ Goolge Maps zegt dat het inderdaad in die straat ligt. Aangekomen rij ik een paar keer de straat op en neer. ‘Waar is dat nummer nou? Het zal toch niet in..’ Verslagen zet ik mijn fiets weg en bel met VOODOO. ‘Ons kantoor zit in Pakhuis 13 van het Westelijks Handelsterrein’ zegt hij. ‘Dus toch..’
Voodoo
Ik word warm ontvangen in een grote witte ruimte. Er wordt een barretje opgebouwd. ‘Dit is alvast voor onze borrel morgen. We willen dat onze partners, dj’s, enzo elkaar beter leren kennen.’ De hal is verder gevuld met banken, wat kasten en bureaus ‘s. Ik neem plaats op een leren bank. Krijg een Corona aangereikt en wacht tot de rest van de organisatie plaats neemt.

‘We hebben ooit aan een prijsvraag meegedaan van die ene club die nu gesloten is, die hebben we helaas niet gewonnen, maar dat heeft het balletje wel doen rollen. Van daaruit zijn we een nieuw concept gaan bedenken. Vervolgens hebben we dat uitgewerkt en voorgesteld aan het Westelijk Handelsterrein. Ze waren enthousiast. Ons eerste feest was een feit.’
Voodoo bestaat nu ongeveer een jaar. Het allereerste feest was ook hier in de pakhuizen en duurde maar liefst 12 uur.
‘De meeste feesten duren tot 6 uur ’s ochtends en als er een uitloopt, is dat bijzonder. Vervolgens gaan de meeste mensen naar een after. Wij dachten, waarom kan dit niet gewoon samen?’ Het feest was een groot succes. Met gratis entree was het toegankelijk voor iedereen. ‘Ze verklaarde ons voor gek dat we het gratis deden, maar voor een eerste keer is het toch heel normaal? Iedereen wilt graag eerst een sample voordat ze geld gaan neerleggen voor iets.’

Voodoo bestaat uit 3 vrienden. 2 hebben elkaar ontmoet op de middelbare school en de laatste heeft 1 van de 2 leren kennen op de WDKA en zo ook de ander leren kennen. Er was een klik. De jongens hebben allemaal een verschillende achtergrond en alle drie hun eigen verhaal. Wat betreft feesten hebben ze alle drie dezelfde mening. ‘We waren ontevreden over het uitgaansleven in Rotterdam. Toegangsprijzen vonden ze vaak te duur voor wat je uiteindelijk kon verwachten. We hebben het idee dat het vaak om geld gaat. Daarbij komen nog kosten van kluisjes, toilet en ga zo maar door. Voordat je binnen bent ben je 30 euro verder. Dat willen we niet. Hetzelfde geldt voor al die early bird tickets. Wij hebben 1 vaste prijs voor iedereen.’

De heren blijven kletsen, een andere vriend die ook is aangeschoven mengt zich in de discussie die volgt. Alle drie kunnen ze de argumenten weerleggen. Ik doe dat als interviewer eigenlijk nooit. De derde Corona word gehaald. De gezelligheid stijgt. Ik ben nieuwsgierig naar het volgende feest.

Op 25 juli vieren we ons 1 jarig bestaan met onze grootste editie ooit. Weer 12 uur, met mogelijk uitloop. Ze hebben verschillende podia zoals een female stage, een talent stage en daarnaast de gebruikelijke house en techno stages. Voodoo staat voor meer dan alleen grote namen. Voodoo is voor iedereen, dus ook de vrouwelijke dj en het nog te ontdekken talent.’

‘Wat ons speciaal maakt? Voodoo is voor alles en iedereen, we willen zoveel mogelijk diversiteit bij elkaar brengen. We gaan altijd tot het uiterste. We gaan voor het extremisme. We willen dat het publiek de tijd vergeet. Complete vrijheid, niet gebonden aan verplichtingen. Dit alles ontstond ooit tijdens een feest. Dat feest liep bijna ten einde. De zaal riep massaal ‘voor ons, door ons’! Want wij als organisatie zijn ons, maar de mensen die op ons feest komen des te meer. Zonder dat publiek bestaan wij niet. Zij zijn nog meer ons dan wijzelf. Zij zijn Voodoo.

Reacties

reacties