Profiel

Mijn Milkshake ontmaagding heeft officieel plaatsgevonden afgelopen zondag in Westerpark. En Milkshake was dan ook precies wat ik er van verwacht had, maar dan ook weer helemaal niet. Waar Milkshake een festival voor iedereen is, lopen er in de praktijk vooral veel homo’s rond. Heel veel homo’s. In alle vormen en maten. Dikke homo’s, dunne homo’s, hipster homo’s, oude homo’s, hele jonge homo’s. Maar ook veel vrouwen. Ook deze in alle vormen en maten. Dikke vrouwen, hele mooie vrouwen, pittige kapsels, maar oneindig lange haren, vrouwen die op mannen lijken, mannen die op vrouwen lijken. Travestieten, mannen in leren pakjes, vrouwen gehuld in enkel een aantal stickers. Bij nader inzien loopt inderdaad alles en iedereen in alle vormen en maten rond. Alles wat mogelijk is, het loopt rond op Milkshake.
Milkshake
Overgeven aan het feest
Zelden ondervond ik zo een publiek dat voor de volle 100% voor het feest ging. Hoewel het publiek naar schatting gemiddeld boven de 30 is, was dit niet te merken aan het energielevel van de crowd. Zelfs tijdens de korte – maar hevige – regenbui bleef het grootste gedeelte van het publiek gewoon in de regen staan. Met staan bedoel ik uiteraard dansen. Sandrien en Carlos Valdes zijn niet meer weg te denken uit de Amsterdamse gay-scene met het inmiddels legendarische ‘Is Burning’ en draaiden op Milkshake dan ook weer een set weg om over naar huis te schrijven. Doppelgang was chill en ook de eindset (van een voor mij nog steeds onbekende DJ) in de Gashouder was meer dan prima. Verder is me van de muziek niet heel veel bijgebleven.

Je ogen uit je kop kijken
Naar Milkshake kom je niet voor een headliner of een bepaalde artiest. Naar Milkshake ga je voor de algehele ervaring. Je kijkt er je ogen uit naar het diverse publiek. Want laten we eerlijk zijn. Een feestje met altijd dezelfde mensen wordt op een gegeven moment een beetje saai. Milkshake is de welkome afwisseling in het zomerse festivalseizoen. Ook de aankleding is fantastisch. Het Vieze Poezendek (bekend van de feesten in AIR) wordt omringd door een metershoge naakte Kim K en Kanye West, elk podium heeft zijn eigen dansers op de stage staan en er is zelfs een penis-rodeo én een secret stage waar je komt door door een Dixie te lopen.

Milkshake is alles wat je er van verwacht, maar dan ook niet. Volgend jaar weer!

Reacties

reacties