Profiel

Voor de afwisseling ben ik afgelopen zaterdag naar Rotterdam afgereisd. Het bezoeken van een voor mij onbekende club, een nieuw event (in het al overvolle party-landschap) en het ontdekken van dj’s die in Nederland debuteren zijn voor mij 3 redenen om 1,5 uur te treinen. Voor veel stadgenoten een wereldreis en onnodig aangezien wij luie Amsterdammers toch alles in ons eigen hoofdstadje hebben. Bij het verlaten van het festival waar ik overdag vertoef krijg ik dan ook een paar keer welgemeend ‘succes’ toegewenst. En bedankt 😉

Klokslag 12 uur wandel ik binnen en heb ik nog net de kans om het laatste half uurtje van Jaime Frias en Mark Antoni mee te pakken. De mannen zijn al goed op dreef voor het vroege tijdstip met hun catchy house platen die ze hebben meegebracht. Jammer dat de inloop vaak pas vanaf 1 uur op gang komt want de toon is voor mij meteen gezet als er een Fresh & Low wordt ingemixt. Het handjevol mensen op de dansvloer pikt het goed op en deint enthousiast mee op de beats.
MINT
Als ik om mij heen kijk zie ik de rode spots in de zaal die zorgen voor een warme gloed. Nog net iets te fel om een knusse sfeer te creëren, maar al snel wordt hier verandering in gebracht. Ik denk me in dat hier straks een vollere dansvloer staat en wacht vol verwachting af hoe deze avond zich gaat ontplooien.
Op de binnenplaats achter de club bevindt zich een groot terras van verschillende bars en clubs naast elkaar. Wat mij een vakantie-in-eigen land vibe geeft. Het weer is beduidend nog te mooi om vroeg de club in te gaan maar rond half 2 stroomt BAR langzaam vol.

Het is pas de tweede editie van MINT, wat het voor de organisatie spannend maakt wat de aanloop van de avond zou zijn. Er is bewust gekozen voor geen voorverkoop aangezien de deurverkoop slechts €7 is. Met 2 buitenlandse acts op de line-up aardig pittig om uit de kosten te komen lijkt mij.

De Scandinavische dj’s Mr. Tophat & Art Alfie zijn voor het eerst op Nederlandse bodem te horen maar mogen van mij snel terug komen! Hun groovy en uptempo house-platen monden uit tot een laaiend enthousiast publiek. Bij een aantal platen schreeuwt het publiek zelfs mee en gaan de handen de lucht in. Iets wat ik in Amsterdam zelden meemaak. De party modus waarin de heren zelf verkeren helpt ook zeker mee aan het succes van hun set. Als laatste plaat laten ze hun nieuwste release horen. Scuba’s Drift die geremixed is door hen.

Al met al is de sfeer zeer goed. Er heerst een ons-kent-ons gevoel want de vrouw achter Mint viert meteen haar verjaardag die nacht. Wellicht dat dit ook 1 van de redenen is dat de dansvloer veelal uit mannen bestaat? Door de simpele locatie die donker en niet al te volgepropt is, krijg ik een gemoedelijk huiskamer en aftervibe gevoel. Perfect voor een zwoele zomernacht!

De laatste act is de Rotterdamse Lucas die lekker nostalgisch opent met van Helden’s ‘You Don’t Know Me’. Al snel worden de platen harder en gaan er zelfs shirts uit omdat de hitte sommigen te veel wordt. Naast een aantal toffe platen zoals de smerige In The Dark We Live zit er niet bepaald een lijn in de set en zijn er hier en daar wat foutjes te horen. Desalniettemin heeft het publiek nog steeds de smaak goed te pakken. Tot het einde is het redelijk druk en de sfeer wordt er ook niet minder op. Veel lachende gezichten en uitbundig gedans van een publiek tussen de 22 en 28 jaar.

Alles samengevat heb ik een top nacht gehad waarin veel gedanst is in een club die aan voelt alsof je 25 jaar terug bent gegaan in de tijd. Het is een mix tussen een disco club uit de jaren 80 en een jeugdsoos met een bar en chill-out. Bij de booth staan gele houten blokken en achter de DJ-booth hangt een mega grote disco-bol. Voor de liefhebbers is er zelfs een tafelvoetbaltafel en een flipperkast neergezet. Big up Rotterdam! Ik ben nu al benieuwd naar de programmering van editie 3.

 

Foto credits: Siem van Woerkom

Reacties

reacties