Profiel

Pitch keerde afgelopen vrijdag en zaterdag voor de vijfde keer terug naar Amsterdam en gooide vooraf vast hoge ogen met de line-up. Eigenlijk geen verrassing. Pitch weet elk jaar weer een lijstje met electronische artiesten neer te zetten om je vingers bij af te likken. Een kleine greep uit de namen op de line-up van Pitch 2015, schrik niet: Jamie XX, James Blake, SeriusModeSelektor, de in Amsterdam zo geliefde Kaytranada, James Holden, Gold Panda, Young Marco, Hunee, Jungle, Jon Hopkins en Ten Walls.
Pitch
Die laatste verdient een aparte vermelding omdat de Litouwse DJ en producer een maand voor het festival abrupt van de line-up wordt gehaald. Ten Walls komt in opspraak wanneer hij begin juni een uitspraak op Facebook doet waarin hij homoseksuelen een “ander ras” noemt. In zijn verdere uitspraken vergelijkt hij homoseksualiteit met kindermisbruik door katholieke priesters. Vrijwel direct na de uitspraak deelt de festivalleiding van Pitch dat de DJ per direct is geschrapt van de festival line-up. Ten Walls is niet meer welkom op het festival: “We want to make very clear that PITCH is a festival for everyone, and we are against any form of discrimination whatsoever, on and off our festivalsite. Comments like these are so far from our beliefs that it wouldn’t make any sense to have this act playing our festival.” Pitch is het eerste festival in Europa dat deze actie onderneemt. Velen volgen direct. Ook op het Nederlandse Mysteryland is Ten Walls niet meer welkom.
Pitch
Warmste dagen van het jaar
Qua timing was het achteraf niet al te best voor Pitch. Het was warm. Je zou het eigenlijk ook bloedheet kunnen noemen. De zaterdag was 37 graden voorspeld. Gelukkig viel het achteraf allemaal wel mee. Bezoekers mochten het water gewoon gratis bijvullen en hadden massaal waterpistolen bij zich of dansten onder de sproeiers die het festival overal had geplaatst.

Mooie mensen parade
De waterpistolen waren een extra accessoire voor het stijlvolle en prachtige publiek. Ik adviseer modebloggers en model scouts volgend jaar ook eens een kijkje te komen nemen op Pitch. Het festival staat er om bekend een mooie mensen parade te zijn en ook dit jaar was het niet mis. Alle mooie mensen waren weer massaal uit hun mooie mensen hol gekropen om te genieten van het festival in het Amsterdamse Westerpark. Geen over de top hipster, maar stijlvol en niet al te moeilijk (het was immers heel warm).

Het publiek respecteerde de warmte en het festivalterrein was dan ook geen massale grote pupillen plek. De mensen waren extreem chill de sfeer is typerend voor het festival. Bij Pitch weet je dat je altijd goed zit – op alle factoren die ik meeneem voor de kwaliteit van een festival. Muziek, mensen, voorzieningen, locatie. Pitch is je overgeven aan hoge kwaliteitsmuziek, mooie mensen en een relaxte sfeer, elk jaar weer.

 

Foto credits: De Fotomeisjes

Pitch

Reacties

reacties