Profiel

Milkshake werd onlangs nog bekroond met de prestigieuze Gouden Kabouter award tot beste feestival van Nederland. Het moge duidelijk zijn dat het festival meer is dan een groot homo-festijn in het Westerpark. De organisatie heeft de gedachtegang dat niets moet, maar alles mag. Deze gedachte gaat voorbij aan de hokjescultuur. Milkshake is ‘for all who love’. Naar mijn mening de gedachtegang dat elk festival zou moeten nastreven. Uitgaan is jezelf kunnen en mogen zijn, ongeacht je huidskleur, seksuele of politieke voorkeur en kledingkeuze.

Milkshake is één van de weinige festivals die dit ook zo uitspreekt en juist daarom zo’n groot succes. Het uitspreken van deze mindset zorgt voor een grote diversiteit aan mensen en invloeden. Het maakt het festival een parel in Nederlandse festival-landschap. Eentje waar je bij moet zijn.
Milkshake 2014
Doppelgang, Willie Wartaal én Amanda Lepore
Het programma van Milkshake is een samensmelting van liberale clubnachten die een link hebben met de Amsterdamse clubs Paradiso en AIR. Uitblinkers op de line-up zijn Alexis Knox, Doppelgang, Jodie Harsh, Carlos Valdes & Sandrien, Dr. Lektroluv, Willie Wartaal komt langs en zelfs Amanda Lepore wordt uit New York ingevlogen. Hostingpartners zijn onder andere Supertoys, Vieze Poezendek (beide bekend van de feesten in AIR), Circus Klauterwerk (bekend van de feesten in Radion en Ruigoord), NOW&WOW en House of Vineyard.

Daarom is Milkshake zo bijzonder
Om de boodschap kracht bij te zetten vroeg ik festivalgangers waarom Milkshake zo bijzonder is. Allemaal benadrukten ze de diversiteit van het feest. Niet alleen qua publiek, maar het festival in zijn geheel.. Zo zegt Randy (hair stylist, woonachtig in Amsterdam, 22 jaar) dat Milkshake het enige festival is waar hij écht naar uit kijkt. “Als fan van grote popartiesten voel ik me toch altijd buitenstaander op een festival waar ze alleen maar house of techno draaien. Milkshake heeft de juiste verhouding tussen verschillende muziekstijlen. En daarnaast is de vibe perfect!” Modestudent Sander (woonachtig in Amsterdam, 23 jaar) is wel fan van festivals waar house en techno wordt gedraaid. Zijn zomer staat al volgepland. “Maar Milkshake is toch wel een uniek festival in mijn planning! Naar Milkshake ga je voor de algehele ervaring. De mensen, de sfeer, de artiesten, de locatie. Bijzijn is meemaken!”

Win 2×2 tickets voor Milkshake!
Ik snap dat je nu benieuwd bent naar Milkshake en omdat ik ook denk dat bijzijn meemaken is, geven we bij Uitgeweest 2×2 tickets weg voor het festival. Hoe kan je winnen? Tag iemand met wie je zou willen gaan, onder dit artikel of op de fanpage, en je maakt kans op 2 tickets. Overigens zijn de laatste tickets ook nog hier verkrijgbaar.

Tot daar! Want hey, this Milkshake doesn’t only brings all the boys to the yard. Deze Milkshake is voor iedereen: dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank.

 

Foto credits: Naomi He-Ji & Walter Vroegop

Reacties

reacties