Profiel

Waar kun je tegenwoordig beter een terrasje pakken dan bij de gouden driehoek van Annabel, Bar en Biergarten? Vandaag ben ik in deze oase van gezelligheid voor een afspraak met Bjorn en Daniel Verschoor (bij sommigen beter bekend als Dani White). Reden voor de afspraak is BIRD, Beats and other things that Hum van Bjorn aankomende vrijdag in (vanzelfsprekend) BIRD. Zodra we zijn gesetteld en de opvallend uitsluitend alcoholvrije drankjes zijn geserveerd steekt Bjorn van wal: ‘Vanuit mijn opleiding Media Entertainment Management word ik opgeleid tot evenementenorganisator. Ik mis daar alleen een stukje praktijk en daarom wilde ik zelf een feest organiseren. Toen ik Phillip mailde (eigenaar van Bird) met de vraag of ik een feest bij hem kon organiseren reageerde hij heel positief. Hij had nog een concept liggen wat hij graag wilde uitvoeren. Dat was dus BIRD, Beats and Other Things that Hum.’
Bird-Beats-Home
‘Mijn eerste editie regelde ik alles zelf. Nu wil ik echter iedere editie een andere promotor die mij bijstaat. Dat zorgt voor een frisse kijk en nieuwe ideeën. Deze keer is dat Daniel.’ Terwijl Bjorn zich stort op zijn drankje vult Daniel aan: ‘Het idee komt vanuit Bird, maar de uitvoering doen we zelf. Natuurlijk kunnen we altijd bij Phillip terecht, maar de ideeën komen helemaal bij ons vandaan.’ Bjorn vervolgt: ‘We hebben deze editie een fotograaf aangetrokken en iemand voor de visuals. Allemaal onder het mom van nieuw talent een kans geven. Daar staat BIRD, Beats and Other Things that Hum voor.’ De tandem tussen Bjorn en Daniel komt nu echt op gang. Daniel: ‘Nadat we een keer met elkaar zaten te praten vonden we dat er in Rotterdam geen echte plek was voor nieuwe mensen die iets creatiefs wilden doen in de wereld van evenementen. Er was geen plek waar men elkaar kon ontmoeten, waar men ideeën kon uitwisselen en waar men zich kon ontwikkelen. Vanuit dat idee hebben we dit evenement verder uitgedacht.’

Bestaat een evenement voor jong talent niet allang? Daniel: ‘Bij veel evenementen is alleen de opening een onbekend talent. Bij ons staat echt de hele avond in het teken van talent.’ Bjorn knikt instemmend: ‘We hopen dat naast jong talent ook de oudere garde langskomt. Op die manier ontstaat er informatie-uitwisseling en kan men van elkaar leren.’ Richten ze zich dan alleen op de elektronische muziek? Daniel: ‘Onze basis ligt natuurlijk wel bij de elektronische muziek. Maar andere genres worden uiteraard niet uitgesloten. Iedereen is welkom. Al worden live bandjes wel lastig. Die werelden zijn te verschillend.’ Valt er nog een dikke cheque voor de DJ’s te verdienen? Bjorn lachend: ‘We betalen de DJ’s niet, al krijgen ze wel een eet bon bij Bird.’ Geen slechte opbrengst dus voor beginnend talent. Menigeen moet het doen met minder.

‘Uiteindelijk willen we dit evenement vier keer per jaar organiseren. Bij de laatste editie van het jaar willen we dan een prijsuitreiking houden waarin de beste DJ van de vorige edities bekend wordt gemaakt’ zegt Bjorn. Hebben ze nog een toekomstvisie, een streven waar ze over een jaar willen zijn? Daniel: ‘Dit evenement leent zich niet voor een streven naar bijvoorbeeld bezoekersaantallen. Het moet altijd om de talenten en het netwerken blijven draaien.’ Bjorn: ‘Wat we wel willen bereiken is dat mensen naar onze feesten komen omdat ze oprecht geïnteresseerd zijn in talent. We willen doorbreken dat de bezoekers vooral bestaan uit vrienden van de DJ’s. Via de mond-tot-mondreclame hopen we grotere naamsbekendheid te krijgen.’ Daniel: ‘Wat bij ons vooral helpt is dat mensen veel goodwill hebben, dat komt denk ik doordat te zien is dat we talent echt de kans bieden. En natuurlijk schreeuwen we ons evenement zo hard mogelijk van de daken, haha.’

‘Dit wordt nu mijn tweede editie van BIRD, Beats and Other Things that Hum,’ vertelt Bjorn, ‘iedere editie willen we iets nieuws toevoegen. Zo is het een idee om de volgende keer iemand die al veel ervaring heeft in deze wereld te laten spreken tijdens ons evenement.’ Daniel: ‘Het klinkt fucking cliché maar het moet gewoon een platform worden voor iedereen die iets in deze wereld wil.’ Een groepje toeristen passeert ons, allemaal gehuld in een Boef trui. Over clichës gesproken. Een prima moment om het interview af te ronden. Hebben ze nog iets toe te voegen? ‘Nee, ja, toch wel. We zijn altijd op zoek naar mensen die iets te bieden hebben. Als er mensen zijn die iets willen doen bij ons evenement kunnen ze uiteraard een mailtje sturen.’ Het laatste woord is eruit, het interview is voorbij. Op naar a.s. vrijdag 3 juli. Op naar BIRD, Beats and Other Things that Hum. Aanwezig betekent gastenlijst.

Ben je een DJ, fotograaf, wil je visuals verzorgen of denk je op een andere creatieve manier van waarde te kunnen zijn voor BIRD, Beats and Other Things that Hum? Stuur dan een mailtje naar: [email protected]

 

Foto credits: Naomi He-Ji

Reacties

reacties