Profiel

DOPPELGANG gaat lekker. Het dj duo, bestaande uit de tweelingbroers Sander en Maurice de Graaf, geeft hun eigen twist aan Chicago-, Jack- en Acid House. En met succes: de heren hebben zojuist hun eerste single uitgebracht én staan deze zomer op het programma van toonaangevende clubs en festivals. Hoogste tijd voor een gesprek dus met de excentrieke Amsterdammers – die overigens beiden Rotterdam een bijzonder warm hart toedragen.
 

Die eerder genoemde boekingen komen uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. De Graaf benadrukt dan ook hoe blij hij is met zijn samenwerking met boekingskantoor TopBillin’. “Er is een goede klik in het bijzonder met Irfan Er, onze boeker. Hij doet zijn werk zo goed, zijn inspanningen worden beloond.” De mannen mochten bijvoorbeeld recent nog de zondag van Pinkpop (stage 4) afsluiten. Dat lijkt wellicht een vreemde combi, maar het rockfestival in Landgraaf en de houseklanken van Doppelgang gingen opmerkelijk goed samen: “Het was heel indrukwekkend. Vroeger, toen ik nog ‘semi hippie’ was, bezocht ik het festival zelf nog wel eens. Nu sta ik ineens zelf op het programma van het grootste en oudste festival van Nederland. We hebben samen met Willie Wartaal echt een feestje gebouwd,” aldus Maurice.

De twee geven toe dat het in het begin even iets harder werken was om het bandjes-georiënteerde publiek mee te krijgen: “Die gasten hebben de hele dag rockbands gezien, staan er ineens twee van die excentriekelingen voor hun neus,” verklaart hij lachend. “Ik zag dat de eerste rijen in het publiek echt aan het wachten waren tot er iets ging gebeuren. Wij zijn toch de crowds gewend waar de handjes al de lucht ingaan bij de eerste plaat.” Het duo geeft aan dat ze toch eerst even 10 minuten nodig hadden, “maar naarmate de avond vorderde stroomde de hele tent vol. En dát terwijl Pharell Williams op dat moment op de mainstage bezig was. Echt helemaal te gek.”

Maar er staan nog meer noemenswaardige gigs op de planning. Een greep uit het rijtje: “Milkshake festival heeft een heerlijk vrije sfeer, open en toegankelijk voor iedereen. Ook hebben we veel zin in Supertoys in Club Air, waar we resident van de avond zijn. En dan Mysteryland en Extrema Outdoor! Op laatstgenoemde staan we samen met The Million Plan (side project Willem de Bruin van The Opposites, red.) op één van de hoofdpodia.”
Doppelgang
Doppelgang mag na hun set op Extrema Outdoor direct door naar de studio van 538 ter promotie van ‘Guns Out’. De track staat sinds vorige week op Spotify en vandaag is de videoteaser met free download op i-D magazine live gegaan. “Het is onze eerste release en de eerste reacties zijn goed. Live werkt hij ook echt lekker, afgelopen vrijdag draaiden we op We Are Electric en werd er met de single mee geblèrd door een aantal meiden. ‘Guns Out’ benadrukt erg onze ‘attitude house’ kant; het ligt er lekker dik bovenop met een zomerse groove. Typisch Doppelgang.”

Hoewel van Amsterdams komaf, zijn de dubbelgangers ook regelmatig in het Rotterdamse te vinden. Zo hebben Bahn, Maassilo en BAR de broertjes onlangs nog mogen verwelkomen. “Rotterdam is zo’n toffe stad, die hebben we echt hoog in het vaandel staan. We zien ook dat het publiek daar weer anders reageert op ons. Ik kijk er in ieder geval altijd naar uit als ik weer in de havenstad mag draaien.”

Heeft Doppelgang nog ambities voor in de toekomst? “We zijn onze dromen al volop aan het nastreven. We hebben er zoveel plezier in; de mensen die we ontmoeten en de plekken waar we komen. Toffe herinneringen opbouwen samen. We count our blessings,” aldus de dankbare broers.

 

Foto credits: Naomi He-Ji

Reacties

reacties