Profiel

Op mijn wall verschijnt opeens Odyssee. Een nieuw feest in Toffler. Het aantal bezoekers stijgt in één dag zo ontzettend hard dat ik nieuwsgierig ben geworden. Met Blawan als main act vrij logisch. Eén dag later word ik gebeld. Of ik over Odyssee wil schrijven. “Wat dan? Er is nog zo weinig bekend” “ Ik stuur je zo meer info, lees dat even door en ik hoor het wel” antwoordt de persoon aan de andere kant van de lijn. Mijn inbox zit vol spam. En dan bedoel ik niet eens mijn hotmail en gmail inbox. Mijn Uitgeweest mail zit vol persberichten van nieuwe festivals. Onpersoonlijke berichten die in elkaar zijn gezet om in één keer zoveel mogelijk journalisten te bereiken. Ongeïnteresseerd in al die berichten zoek ik naar dat ene bericht. Het bericht is van niemand minder dan van District25.

“Odyssee is ons nieuwe concept waarmee we onze entree willen maken in Rotterdam. Ik weet niet of je bekend bent met de Griekse mythologie? En het verhaal van Troje? In het verhaal krijgt Troje een cadeau, een onwijs groot houten paard, daarin zit Odysseus, de hoofdrolspeler. ’s Nachts kruipt Odysseus uit het paard, waarna hij de stadspoort van Troje opent, zodat zijn leger de stad in kan en deze overneemt. Met dit concept is Rotterdam Troje, het paard is Blawan en wij zijn Odysseus. Er zit dus een symbolische gedachte achter.”
Blawan
De line- up is niet verkeerd. Blawan staat meestal alleen op grote festivals en is moeilijk te boeken voor kleinere settingen, zoals de Toffler. Zijn sound is uniek en in de scene erg bekend. Aangevuld met de eigenzinnige Hodge uit Bristol en de Rotterdamse Stranger maakt dat deze line-up er eentje is om je vinger bij af te likken. “We wilden per se wachten tot we de juiste artiest hadden die in het verhaal past. We moesten een goed paard van Troje hebben. Met Blawan is dit gelukt en we zijn best wel trots dat hij met ons naar Rotterdam komt.”
Hodge
District25 is o.a. bekend van The Crave in Den Haag. Een feest met een ongekend succes wat binnen een jaar is uitgegroeid tot een begrip in Den Haag. “The Crave is onze Haagse trots en dit blijft zo. Odyssee is een concept dat we speciaal hebben ontwikkeld voor Rotterdam. Iedereen ziet wat er momenteel gebeurt in Rotterdam. We zouden het heel tof vinden om daar ook onderdeel van uit te maken. In Rotterdam heb je grote en goede feesten, zoals Rotterdamse Rave of Strobe. Concepten die binnen korte tijd veel terrein hebben gewonnen. Wij willen iets nieuws neerzetten, iets unieks. Daarnaast is Den Haag erg klein wat betreft de techno scene. Rotterdam is groter, heeft meer te bieden. En met de intimiteit van Toffler als eerste locatie, in combinatie met Blawan als headliner, hopen we een bijzondere sfeer neer te zetten.”
stranger
Odyssee wil muzikaal gezien het begrip ‘techno’ tot in de breedste zin van het woord ontdekken. Obscuriteit en affectie zijn de key-woorden. Obscuriteit staat voor het nieuwe en ruige geluid, maar wat wel vertrouwd klinkt. Affectie staat voor het contact van de organisatie met de bezoekers en de bezoekers onderling, maar als belangrijkste de bezoeker met de artiest. Het gaat hier om een soort driehoeksverhouding. Ik ben vooral benieuwd of District25 al vooruit kijkt. “Het verhaal van Odysseus vertelt meer dan alleen het verhaal van het paard van Troje, dus qua concept zitten we goed. Het spannende is dat er in Rotterdam veel sterke programma’s worden samengesteld, kijk bijvoorbeeld naar het pas geopende Transport Bedrijf. Stuk voor stuk kloppen de programma’s en staan er veel interessante artiesten. Of Contra die na de Ferro Dome nu als eerste wat gaat doen op Het val van de Hef. De Rotterdamse scene is erg dynamisch en altijd in beweging. In Den Haag is The Crave eigenlijk één van de weinige evenementen met grote internationale boekingen. In Rotterdam zijn er elk weekend meerdere topartiesten die in de stad een performance weggeven. We hopen ons steentje bij te kunnen dragen met ons concept. De tijd zal het leren.”

Ik ben zelf al een hele poos niet meer in Toffler geweest en vind dit weer een goede reden om eens te gaan. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en op 19 juni, de avond zelf, zullen er ook nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar zijn aan de deur.

Reacties

reacties