Profiel

Vlaardingen lijkt maar niet uit mijn leven te willen verdwijnen. Vandaag ondernam ik wederom de reis naar deze stad. Dit keer voor een gesprek met Vinnie Mikra in zijn studio. Onderwerp van gesprek: zijn nieuwe label Sally Traxx. Bij binnenkomst in de studio zie ik Vinnie staan met een vervaarlijk grote boor in zijn handen. Zijn ogen verraden een ondeugende maar vastberaden blik. ‘Ff een geluidswal maken! Mijn vriendin gelooft niet dat ik dat kan.’ schreeuwt hij terwijl hij de boor aanzet en de muur aanvalt. Ergens kan ik haar geen ongelijk geven, de boor lijkt te groot in de handen van een amateur. Een kwartier later gaat hij echter tevreden zitten. ‘In de paar maanden dat ik hier nu zit liet dit nog steeds op zich wachten,’ zegt hij puffend. De gaten zijn geboord, de geluidsmuur is tegen verwachting in klaar. Nu is het echt tijd voor het interview.
Sally Traxx
Gezeten onder een Dali schilderij aan de muur begint hij te vertellen: ‘Er bestond niet echt een label voor de specifieke housesound die ik maak. Daarom dacht ik: waarom zet ik zelf geen label op? Een klein underground label gericht op house.’ Is dat geen grote stap voor iemand die daarnaast ook nog een baan heeft? ‘Een grote stap is het zeker en het zal moeilijk worden. Maar juist omdat het zo moeilijk is, zijn er kansen voor Sally Traxx. Niet veel andere mensen proberen het.’ Rotterdam is volgens Vinnie daarvoor de stad bij uitstek: ‘Omdat er nu veel gebeurt in Rotterdam, is dit het goede moment voor het opzetten van een label. De stad leeft. Er gebeurt van alles. Veel mensen organiseren nu feesten waardoor ik mij juist kan onderscheiden met een label.’

Een label opzetten in een stad waar enorm veel beweging is is niet gemakkelijk. ‘Het is best een uitdaging voor Sally Traxx om een plek te veroveren. De labelavonden zullen daar denk ik echt bij helpen. De eerste is a.s. vrijdag 12 juni in BIRD. Deze avonden krijgen een intiem karakter ondersteund door lokale DJ’s, al dan niet verbonden aan Sally Traxx. Zo draaien aankomende vrijdag Dani White, Stun&Rijben en Pop on Acid aangevuld met DJ Skull uit Chicago. Ik ben enorm trots op de line-up van deze eerste label avond.’ Hoe denkt hij zich te kunnen onderscheiden van de andere labels? Sally Traxx is namelijk niet de enige vis in de vijver. ‘Ik ben op zoek naar de lokale Rotterdamse DJ die net een ander geluid laat horen dan normaal’ zegt hij hierover, ‘Sally Traxx krijgt een specifieke sound, vertolkt door ambitieuze jonge artiesten.’

Halverwege het interview komt zijn vriendin de studio ingewandeld. Wat mij betreft een goed moment om over de naam van het label te beginnen: Sally Traxx. Waar is die naam Sally op geïnspireerd? Maar voordat ik deze vraag kan afvuren wordt de nieuwe geluidsmuur geïnspecteerd. Net zoals ik is zij onder de indruk: ‘Je kan meer dan ik dacht’ zegt ze zacht. Vinnie lacht in zijn vuistje. Terug naar waar het om draait: het interview. De naam Sally is niet zomaar een naam. In de Verenigde Staten is Sally straattaal voor de ideale vrouw. ‘Sally is in mijn ogen een eigenzinnige onafhankelijke vrouw, ze doet wat ze wil. Sally en ik hebben grote overeenkomsten. Ook ik doe wat ik wil, ik volg mijn hart door mijn passies achterna te reizen.’ Is Sally dan niet zijn vriendin? Lachend: ‘Misschien, maar dat moet ze dan nog verdienen.’ Als blikken konden doden.

Een nieuw label opstarten is moeilijk, een nieuw label levend houden misschien nog wel moeilijker. Waar ziet hij zichzelf over een jaar? ‘Om te beginnen willen we twee keer per jaar een labelavond organiseren waar de nieuwe releases te horen zijn. Daarnaast willen we iedere anderhalve maand een aantal nummers releasen. Dani White, High Soundsystem en Pop on Acid zullen waarschijnlijk enkele nummers uit brengen voor Sally Traxx. Het worden releases waarop de liefde voor de oldskool house en techno te horen is, maar dan in een nieuw jasje gestoken.’ Mooie voornemens voor een jong label. Wat zijn Vinnie’s stoutste ambities, ambities die hij misschien niet durft uit te spreken? ‘We zijn al bezig met een ADE avond te organiseren, verder zou ik helemaal gelukkig zijn met een stage op een festival volgende zomer.’ Sally Traxx heeft genoeg ambities. Drukke tijden zullen ze voor de boeg hebben, we zullen elkaar nog minder gaan zien. Maar, ambitieuze mensen hebben nooit een sociaal leven…

Aankomende vrijdag is de labelavond van Sally Traxx in Bird. Attendees zijn gratis tot 00.30. Daarna slechts 5 euro aan de deur. De eerste release van Sally Traxx is hier te beluisteren: Vinnie Mikra ft Don de Baron – Club Predator

Reacties

reacties