Profiel

Nadat ik bij The Crave was geweest werd ik nieuwsgierig naar de organisatie verantwoordelijk voor het feest. ‘Ja leuk zo’n gesprek. We komen wel naar Rotterdam. Weet jij een leuk rustig plekje waar we kunnen praten?’ Een aantal dagen later komt Jarrell café Zwarte Paarden binnen lopen met een emmer. ‘Dat is voor posters plakken. Ik ga zo gelijk door.’ Een paar minuutjes later komt ook Lex binnen. We kunnen beginnen.

District25 begon met Joris en Benjamin. Twee vrienden die ook samen het dj duo Secunda vormen. Beide zijn twee uitersten, Jarrell kwam erbij en vormde een soort van middenmoot. De organisatie groeide en de altijd kritische Lex kwam erbij. Hij kon ook zijn connecties vanuit Amsterdam weer goed inzetten, hij werkt bij Jongens vd Wereld. Tegenwoordig bestaat District25 uit 6 man: Joris, Benjamin, Lex, Jacq, Jarrel, en Jorik. Joris doet naast Secunda ook de programmering en het promotieteam. Jacq en Jorik zijn twee getalenteerde vormgevers, maar naast de vormgeving zijn ze cruciaal in het creatieve proces en de visualisatie van de concepten. Zo maakt Jacq bijvoorbeeld altijd de eigenzinnige teasers. Benjamin is van de productie en het zakelijke deel van District25. Jarrell verzorgt de marketing, behoudt de ‘helicopterview’ en bewaakt daardoor het algehele eindresultaat. ‘We zijn allemaal verschillende puzzel stukjes. Deze vormen nu samen 1 puzzel genaamd District25’ District25De heren zijn na een serie illegale raves begonnen met verschillende feestjes zoals AfterSun, Huize Tech Café, Capriole en uiteindelijk The Crave. Deze 4 verschillende concepten vormen Dictrict25. The Crave is hun meest succesvolle feest en ze besloten hiermee door te gaan. Hiermee hadden ze inmiddels een flinke achterban opgebouwd. ‘Er was niet zoveel techno in Den Haag. Ik denk dat dit ons voordeel is geweest.’ ‘En de vrijheid die PIP ons gaf. Als wij met een idee kwamen wisten ze altijd weer een absurder idee te bedenken waardoor we nog groter en gekker konden uitpakken.’ Ik moet ze toegeven dat hun feestje groots was. De volledige PIP werd gebruikt. Tot in het kleinste zaaltje wat de Bunker heet. ‘PIP is een wirwar van zalen, het geeft een soort van extra dimensie, dat maakt het zo tof’

Het ging hard. Binnen een half jaar hadden ze al 20 producties gedraaid. En dat terwijl ze in het voorjaar van 2014 begonnen zijn. Met The Crave wilde ze verder, uitwerken en mee de ‘hoogte in gaan’. Al vanaf het begin heeft District25 met The Crave grote namen geboekt. ‘Op het eerste feest hadden we Sandrien en Juan Sanchez, twee acts waarin de roots van de programmering liggen, altijd zoeken we de balans tussen de twee specifieke sounds. Daarna als tweede editie The Crave 15 hrs Beachsession. Omdat er nooit techno op het strand was, vonden we. Industrialyzer was de eerste internationale headliner op ons minifestival The Crave Fest. Hierna hebben we een grote sprong gemaakt met op de vierde editie James Ruskin, Cari Lekebusch en Pär Grindvik.’ Afgelopen januari kregen ze Dystopian op bezoek. Hiermee doken ze veel meer de diepte in. ‘Een eigenzinnige sound. Deze muziek in combinatie met ons vaste publiek zorgde voor een goed feest, onze favoriet tot nu toe. We willen ons publiek wat opvoeden, soundwise dan. Al vanaf het begin hadden we voor ogen om Dystopian een keer naar Den Haag te halen. En dat is nu gelukt’

‘Wat ons speciaal maakt? We gaan er volledig voor. De meeste van ons zijn studenten, maar met een doel om een living van het organiseren van events te maken. Allemaal hebben we een passie voor die techno sound. We zijn een hechte vriendengroep geworden. En iedereen heeft daarnaast ook weer een hoop vrienden. Onze feesten brengt een hoop mensen bij elkaar. Iedereen wil ons tegenwoordig graag helpen. We zijn dagen bezig met opbouwen. De combinatie van techniek en creativiteit zorgt voor wat extra’s dat onze feesten zo speciaal maakt. Iedereen is welkom. Het gaat om meer dan alleen muziek.’ ‘Me mams zit aan de deur. Ze is altijd hartelijk en zit daar met zo’n positieve vibe. Dat ziet het publiek. Dat is belangrijk. Zij is het gezicht van The Crave.’

Op 13 maart is The Crave in het Paard. Met wederom grootste namen zoals Gary Beck, Lucy, Shifted en Sandrien en zal er een lichtshow zijn die nooit eerder in Den Haag is geweest. ‘Deze gasten komen uit Budapest en we hebben hun een lichtplan laten schrijven speciaal voor in het Paard. De complete The Crave sfeer zullen we meenemen. Verwacht iets groots!’ Met het 1 jarig bestaan keren de heren terug bij hun vertrouwde PIP. Al is het niet voor 1 avond, maar een complete weekender. 2 nachten alleen maar The Crave. Voor dit weekend hebben ze de labels Token en Format records gevraagd om te hosten. ‘Je moet risico’s durven nemen. Natuurlijk boek je namen die het grote publiek ook kent, maar daarnaast boeken we ook hele eigen en excentrieke artiesten. We boeken wat we zelf interessant vinden.’

‘Het moment waarop ik dacht; dit is het, was toen we in Trouw waren tijdens de Ostgut Ton nacht met Dettmann en Steffi. Niemand van ons was daar nog geweest en we besloten er met z’n allen heen te gaan, voordat het helemaal klaar is. Het besef dat we zo lekker bezig zijn en een hechte vriendengroep zijn geworden vond ik klein geluksmoment.’ ‘Er zijn een paar bepalende mensen uit de creatieve sector die mij en denk ook wel ons inspireren en een voorbeeld voor ons zijn. Steven van Lummel en David Schoch, de oprichters van de PIP, zijn daar twee van. Een geluksmomentje was toen Steven na afloop van de Dystopian special naar ons toekwam en zei; dit is het jongens, jullie zijn de toekomst.’

13 maart The Crave in het Paard van Troje. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. The Crave weekender is 17 en 18 april in de PIP. Naast deze twee feesten staat Ohm Festival op de planning met boekingen als Oscar Mulero, Function, Perc, Shifted en Objekt. Als tipje van de sluier mag ik vertellen dat ze bezig zijn met een Haags techno-gerelateerd festival. Naar mijn weten zal dit dan de eerste zijn. Dus houd District25 via Facebook of hun site in de gaten.

Reacties

reacties