Onder de noemer Modular Day & Night vond afgelopen zaterdag het eerste mini indoor festival van Modular plaats. Van 15:00 tot 3:00 kon je in Bird en Station Hofplein (de Hofbogen) terecht voor een dikke line up die in lijn ligt met wat we van Modular gewend zijn: de focus op house, een paar headliners (o.a. Kyle Hall, Levon Vincent) een handjevol lokale helden (o.a. Gerd, Benny Rodrigues) en natuurlijk de jongens zelf (Modular DJs).
Modular @ Bird
Zoals bekend was Perron voorheen de thuishaven van Modular. De bunker gaat bijna sluiten maar bood een vrij brede programmering aan, waarbij de beleving en sfeer van ieder feest enigszins anders was, uiteraard grotendeels afhankelijk van de line up en het publiek. Als ik een kaartje voor Modular had gekocht wist ik altijd dat het wel goed zat: de (house)dj’s die ze boekten pasten binnen mijn straatje en de sfeer was uitermate goed. Modular heeft fantastische edities gekend in Perron, dat mag gezegd worden.

Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het Modular concept in de Hofbogen tot zijn recht komt. Ik ben aan de late kant (+-19:00) als ik mijn fiets op slot zet. Ik ben niet de enige; er staat op dat moment nog een rij voor de ingang van Bird. Waar je met een zonnige Lost ’n Sound dag (festival ook uit de hoed van Modular Music / Revolt) in Oranjepark in Vlaardingen ervoor zorgt dat je op tijd aanwezig bent, lijkt die behoefte er bij een indoorfestival in de druilerige winter minder. Dat is ergens wel zonde, maar totaal geen punt; ondanks het feit dat nog niet iedereen binnen is, merk ik dat het bij binnenkomst direct gezellig is.
Modular @ Bird
Bird is bij uitstek geschikt om de intimiteit van Modular te behouden. In tegenstelling tot Perron beschikt Bird ook over genoeg zitmogelijkheden in het chill café / restaurant. Voor mij een groot pluspunt, want ik miste altijd wel een goede spot waar ik ook even op m’n gemak kan kletsen. De organisatie heeft de Stationshal (naast Bird) vet aangekleed met lichtobjecten en visuals, maar toch vind ik Bird iets sfeervoller ogen, dus ik fix snel mijn munten en besluit daar een eerste dansje doen.

Ik krijg nog maar net de laatste 30 minuutjes mee van de Amsterdamse Young Marco en sta direct met een dikke smile in een uitermate vrolijke en uitzinnige menigte. Gelukkig komt hij 27 maart weer naar Rotterdam voor een 6 uur(!) durende set in Bar. Gerd neemt daarna het stokje van hem over. Wat een genot! Hij draait anders dan ik van hem gewend ben en bij navraag blijkt dan ook dat hij deze nacht speciaal een afrobeat en discoset draaide. Dat mag hij van mij vaker doen en gezien zijn post op Facebook heeft hij het zelf ook erg naar zijn zin gehad: “ow what a night in my hometown! pumpin afro and disco provided for the ultimate party atmosphere for sure. thanks to MODULAR | MUSIC for the invitation and thanks rotterdam crowd for the dancin’ and prancin’! i had much fun playing for you…”
Modular @ Bird
Inmiddels zijn de Hofbogen goed vol gelopen. De verwachtingen voor dit eerste festival waren dus zeker niet te hooggespannen, misschien zijn ze zelfs wel overtroffen. Het vertrouwde publiek van Modular lijkt vanuit Perron mee verhuisd te zijn; deze is gevarieerd, maar bestaat voor het grootste gedeelte uit wat ouder publiek en echte liefhebbers. Als roker sta ik namelijk ook een hoop buiten en raak ik met andere bezoekers een uur lang in gesprek over muziek.

Ook kom ik er achter dat er een hoop mensen van buiten Rotterdam zijn gekomen. Mensen uit Amsterdam Utrecht, maar ook een paar Italianen: “It is my last night before I go back to Rome” Oeps. Ik verontschuldig me voor de recentelijke vernielingen in Rome, hij lacht. Het maakt niet uit. Aan zijn gezicht te zien helpt hij vanavond zichzelf de vernieling in.
Afijn, dat het feest ook niet-Rotterdammers trekt is wat mij betreft een pluspunt, goed voor Modular, goed voor de stad. Dat buiten roken was zonder jas overigens wel erg koud, maar alleen azijnzeikers die daarover vallen.
Modular @ Bird
Ik vraag de mensen om me heen wat ze van de rest van het programma vinden: Kyle Hall valt erg in de smaak met rauwe house dat tegen techno aan schuurt. Levon Vincent, die onlangs een zeer goed ontvangen album heeft gereleased, bouwt zijn set langzamer op en ging meer de diepte in, maar was ook dik in orde. Voormalig Trouw resident Job Jobse was “een beetje een hitjesmachine, maar wel lekker”. Hij staat op dat moment tegenover Modular DJ’s, die in de Stationshal de boel aan het afbreken zijn.

Om 03:00 pak ik mijn fiets om nog een afzakkertje te gaan halen in Bahn. Ik voel een lichte pijn in mijn rug: lang geleden dat ik zo gedanst heb. Naar verluid is Modular Day & Night nog een uurtje doorgegaan – logisch want de hele toko stond nog vol. Samengevat: Een zeer succesvolle eerste editie en voor herhaling vatbaar. Eentje in de lente…?

 

Reacties

reacties