Aanstaande woensdag start in Amsterdam weer 5 Days Off. Het jaarlijks terugkerende evenement waarbij Melkweg en Paradiso de handen ineen slaan voor de 15e editie van het festival dat (hoe kan het ook anders) vijf dagen de gemoederen bezig gaat houden in Amsterdam. Waar voorheen werd gekozen voor diverse muziekstijlen, kiest het festival voor de 15e editie voor een duidelijke elektronische stroming. En wat voor één… Vijf redenen waarom je 5 Days Off niet mag missen dit jaar:

1. Je kan woensdag alvast beginnen met de openingsnacht (muzikaal hoogstandje deze nacht) in Melkweg. De Utrechtse producer en percussionist BinkBeats, Dorian Concept (live!) en Jameszoo. Geen vragen stellen, gewoon gaan.
Midland-at-Paradiso
2. FKA Twigs (no comment needed)

3. Vrijdagnacht staan zeven acts tegelijk op een eindbazen line-up in de Melkweg. BICEP, Paul Woolford, Octave One (live), FunkinEven, Elias Mazian, Tom Trago en Boye. Chicago house om je vingers eens even goed bij af te likken. Niet letterlijk.

4. Maar voordat punt 2 begint, eerst even aandacht voor Robert Vosmeijer, beter bekend als Sluwe Vos. ‘De Sluwe’ released deze avond zijn nieuwe album Kontra. Als je hierbij bent, ben je dus gewoon de eerste die al zijn nieuwe tracks gaat horen. Specials guest is Sticks(!). De hiphop act die je kent van Opgezwolle.

5.Body & SOUL heeft zijn eigen nacht gekregen aanstaande zaterdag in Paradiso. De nacht wordt gehost door legends Francois K, Danny Krivit en Joe Claussell en staat in het teken van old school house, funk en techno.

PS: Reserveer in je planning voor aanstaande zondag alvast een dag in je bed.

 

Foto credits: Ilsoo van Dijk

Reacties

reacties