Drugs gebruiken is listig, drugs bij de dealer kopen irritant. Vage dealers die alle verkeersregels tarten zijn geen uitzondering. Een nieuwe hoop kan deze ellende echter beëindigen. Het afgelopen jaar doken vaak verhalen op van snel en makkelijk drugs bestellen via het internet. Vanuit je bed drugs kopen. Een hemelse gedachte. Uitgeweest ging op onderzoek uit en ontdekte een splitsing in de online drugsverkoop. Vandaag in deel 1: Het kopen van Research Chemicals.

Research Chemicals?
Voor de ervaren drugsgebruiker ongetwijfeld een domme vraag, maar voor de leek desalniettemin interessant. Research Chemicals staan ook wel bekend als ‘designerdrugs’ of ‘legal highs’. Ze proberen de effecten van al bestaande drugs na te bootsen door chemische samenstellingen aan te gaan. WausWekelijks worden er nieuwe soorten en samenstellingen ontwikkeld. Enkele bekende Research Chemicals zijn 4FA/4FMP (XTC effecten maar minder “waus”), 3-MMC (een soort van cocaïne light, inclusief brandende neus) en 6-APB/Benzo fury (MDMA achtig) en mephodrone/meow meow.. Voor ieder wat te snoepen.

Hoewel Research Chemicals de afgelopen tijd steeds populairder worden (drugs zijn namelijk “hip”) is weinig bekend over de hoeveelheden die in ons land worden verkocht. De verkoopsites laten desgevraagd niets weten over de verkochte hoeveelheden Research Chemicals.

Ook over het gebruik is ook weinig bekend. Tijdens de Eurobarometerenquete in 2011 liet 3,4% van de Nederlandse jongeren tussen de 15 en 24 weten ooit wel eens Research Chemicals geprobeerd. Een enquete van globaldrugsurvey laat zien dat in 2014 8% van de Nederlandse ondervraagden Research Chemicals hebben geprobeerd. Een stijging dus ten opzichte van 2011. Desalniettemin ontbreekt echt betrouwbare informatie hierover.

Ga ik dood?
Volgens het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) was er in 2012 weinig bekend over de gevaren van Research Chemicals. Voor zover bekend zijn Research Chemicals niet schadelijker dan conventionele drugs, maar langdurige risicostudies hierover ontbreken. Er zijn slechts inschattingen gemaakt over de risico’s op lange termijn. Het gebruiken van deze chemicals is dus een sprong in het diepe. Maar wie niet waagt wie niet wint, dood gaan we allemaal.

Wakker in de cel?
Reasearch Chemicals vallen in veel landen (nog) niet onder de wetgeving die betrekking heeft op drugs omdat ze veelal uit nieuwe stoffen bestaan. Juich echter niet te vroeg! Den Haag heeft veel stoffen waaruit Research Chemicals bestaan in ons land op de geneesmiddelenlijst gezet. Helaas. Bezit of verkoop van deze stoffen is dan ook strafbaar. Gelukkig strijden de producenten voor onze drugs. Een “Not for human consumption” etiquette moet de drugswetten doen ontlopen. Daarnaast wordt de samenstelling van een Research Chemical veranderd zodra deze op de verboden lijst komt. Hierdoor kan de nieuwe samenstelling direct weer worden verkocht. We kunnen dus enigszins opgelucht ademhalen, al zullen we de Research Chemicals in onze onderbroek mee naar binnen moeten blijven smokkelen.

Ik willll, maar hoe?
Een kind kan de was doen. Sites zoals sensearomatics.eu en chemicalservices.net hebben een lage instapdrempel. Binnen een minuut is een account voor de site aangemaakt. Daarna is het slechts de gewenste hoeveelheid en de soort Research Chemical aan het winkelwagentje toevoegen. In ons geval betekent dat een gram 3mmc, om mee te beginnen. Het is tenslotte januari. Afrekenen is hetzelfde als bij de reguliere webwinkels. Na de betaling is het wachten op. Dit kan 7 tot 14 werkdagen duren, maar met een extra betaling kan het pakketje al na 2 dagen op je deurmat vallen. Voor de noodsituaties.

Tip: de ervaring leert dat deze bedrijven nogal eens moeite kunnen hebben met adrestoevoegingen (a/b/c). Laat je Research Chemicals daarom bezorgen op een adres zonder toevoeging. Anders kan het pakketje wel eens blijven steken op het postkantoor. Ons vermoeden is dat één PostNL werknemer een leuk weekend heeft gehad. Het is hem gegund met die kou.

Maar ik leef van de stufi!
Geen probleem. Research Chemicals zijn in veel gevallen goedkoper dan de reguliere drugs. Zeker als je nog een lage weerstand bezit. Hoe groter de bestelling, des te goedkoper de chemicals worden. Zo kost een enkele grammetje 4FA/4FMP 18 euro. Hieruit kun je zo’n 7 tot 10 capsules halen. 3MMC kost slechts 14 euro de gram. Ervan uitgaande dat je geen weggebrande neus wilt hebben, kun je hier een tijdje op vooruit. Research Chemicals zijn qua kosten dus uitermate geschikt voor de berooide student.

Fissaaaaa
Met de epidemie van witte heroïne en de vervuilde XTC pillen lijken Research Chemicals de ideale vervanger te zijn voor conventionele drugs. Helemaal omdat de meeste Research Chemicals geen kater lijken te veroorzaken. Dat zondagse diner bij paps en mams kan daarom gewoon doorgaan. De risico’s zijn echter onbekend. Honderd zullen we er niet mee worden, maar alles heeft zo zijn nadelen. Daarnaast draait het toch vooral om de fissa, iets wat uitstekend lukt met Research Chemicals. En dat verkregen vanuit je bed…

Reacties

reacties