Profiel

De Rotterdamse Rave is begonnen als een lokaal onderonsje dat sinds 2012 plaatsvindt. Dit feest trekt een breed publiek met een voorliefde voor rauwe techno & house. Van de diehard techno liefhebber tot de nieuwe generatie, iedereen is welkom op de Rotterdamse Rave.
Rotterdamse Rave
Nog voordat de eerste editie van de Rave bestond was er weinig meer over van het Rotterdamse nachtleven. In deze stad, voor velen ooit nummer één uitgaansstad van Nederland, was evenveel techno te vinden als in een klooster op de Heuvelrug. Een groepje vrienden (Dj’s & muziekliefhebbers) die toentertijd hun meeste tijd doorbrachten in het Bootleg Dj Café wilden daar verandering in brengen. Bij de eerste editie van de Rave werd meteen duidelijk dat de vraag naar techno er in die slechte jaren niet minder op was geworden. Met namen als The Advent, Dustin Zahn, Industrialyzer, Joey Beltram en Joop Junior bleek de toenmalige locatie Perron al gauw te klein en zijn we overgestapt naar de Factory 010.

Daar ontwikkelde de Rotterdamse Rave zich tot een evenement in meerdere zalen met meer grote namen en meer show. Onder andere Tommy Four Seven, Surgeon, Marcel Fengler en Gary Beck zetten de Rotterdamse Rave nationaal op de kaart. Na drie uitverkochte edities bleek ook de Factory te klein. Daarom is de Rave in de zomer van 2014 verhuisd naar de Maassilo.

In de Maassilo is de nodige ruimte om de Rave op alle facetten te verbeteren. Er worden drie zalen in gebruik genomen met verschillende top line-ups. Elke zaal ademt een eigen sfeer en wordt apart aangekleed. Daarnaast probeert de Rave altijd dat beetje extra te bieden met onder andere massages, snoepmeisjes, een detox bar en nog veel meer.

Morgen, vrijdag 24 oktober, is de volgende editie en deze is weer volledig uitverkocht in de voorverkoop.

Reacties

reacties