Het festivalseizoen ligt nog maar net achter ons uit te puffen en Amsterdam maakt zich alweer klaar voor Amsterdam Dance Event. De crème de la crème van de internationale dancewereld (maar ook het grofvuil) bevinden zich voor een week in mijn stadje. En dat daar gretig gebruikt van gemaakt gaat worden moge duidelijk zijn. De maandag na ADE is alvast een vrije dag opgenomen. “Leuk! Ga je een weekendje weg?”, was de vraag die daarop volgde. Dat moest ik enigszins ongemakkelijk ontkrachten, ADE it is. En ik ga vol voor je.Martijn Zijerveld ADE

Rush Hour – ADE Special
Trouw Amsterdam
15 oktober, 22:00 uur – eind

Woensdag organiseert Rush Hour een nacht in Trouw met Ron Trent, Hunee & Antal b2b(!), Young Marco, Traxx, San Proper, Interstellar Funk en Robert Bergman. Best wel heel erg dik, als je donderdagochtend in je bed kan blijven liggen. Helaas word ik donderdag fris en fruitig op kantoor verwacht. Beschouw deze dan dus als tip en ga hier voor mij dansen. Afgesproken?

Next Monday’s Hangover (Pampa ADE w/ DJ Koze & friends)
De Marktkantine
17 oktober, 22:00 uur – 08:00 uur

De start van mijn ADE is vrijdag (de werkweek is voorbij!) en begint in De Marktkantine. De nieuwe club aan de Jan van Galenstraat in West opent ein-de-lijk zijn deuren. En hoe. Next Monday’s Hangover teams up met Pampa Records voor een labelnight in de nieuwe underground club (als ik het goed heb, voor het eerst ever in Nederland!). DJ Koze, Robag Wruhme, Axel Boman, Isolée en Die Vogel staan op deze master line-up. De tweede zaal wordt gehost door het Amsterdams-Berlijnse label Atomnation. Enough said.

Breakfast Club – ADE Special
Melkweg
18 oktober, 07:00 uur – 18:45 uur

Dan begint zaterdagochtend Breakfast Club in Melkweg. Het legendarische ochtendfeestje (inclusief ontbijt met onder andere vers fruit, smoothies en versbelegde broodjes) heeft een line-up om even twee keer te lezen en het goed in je op te nemen. Speciaal voor Breakfast Club komen Mathew Jonson & Minilogue als duo (terwijl ze dit officieel niet meer zijn) in actie achter de draaitafels. En dat is heel vet. Believe me. Verder Paranoid London, Prosumer en Murat Tepeli, Conforce, Levon Vincent, zo kan ik nog wel even doorgaan. Doe ik niet. Moet je zelf maar komen ervaren.

Hyte Warehouse ADE: CLR presents Chris Liebing
Warehouse Elementenstraat
18 oktober, 22:00 uur – 08:00 uur

Daarna een tussenpauze bij Club Bed. Liggen verplicht. Geen line-up beschikbaar. Wel een mogelijkheid tot kat aan het voeteneinde. Na de pitstop bij Club Bed, verplaatsen we ons naar Warehouse Elementenstraat in Amsterdam West. Hyte organiseert hier vanavond CLR. Main act is Chris Liebing. De Duitse beukkoning is al reden genoeg om hier aanwezig te zijn. Naast Liebing wordt het warehouse gevuld met fijne klanken van Rødhåd, Tommy Four Seven, Rebekah en Monoloc. Meer dan prima.

Trouw Op Zondag X Drukpers
Trouw Amsterdam
19 oktober, 08:00 uur – eind

Waar ik ADE ga afsluiten behoeft eigenlijk geen vraag te zijn. Vanzelfstrekend gaat de afsluiting plaatsvinden in ons aller Trouw; Trouw op zondag X Drukpers. Trouw sluit einde jaar haar deuren en dit is dus het laatste jaar dat de club open is tijdens Amsterdam Dance Event. De afsluiter kan dan ook niet anders dan ongelooflijk dik worden. De zondagavond in Trouw is ook buiten ADE om, al de avond waar liefhebbers zich verzamelen in de club aan de Wibautstraat. Op de line-up vanavond onder andere Talaboman (John Talabot & Axel Boman), eindbaas Mano Le Tough (resident of the month oktober trouwens), Gerd Janson, Omar S, Patrice Bäumel, William Kouam Djoko, Tsepo en Tim Hoeben. Deze is stiekem wel een must go. En dat weten alle liefhebbers ook. De zondagavond is al lang en breed uitverkocht. Wel 150 tickets aan de deur. Dus als je muziekhart je lief is. Weet wat je te doen staat.

Mijn ADE planning zit hierbij best wel een beetje vol, maar nobody knows waar ik uiteindelijk beland. En dat blijft ook de magie van dit weekend. We’ll see, als we maar in Trouw eindigen zondagnacht. En dan maandag vooral slapen en slapen en als ik nog een beetje tijd over heb, slapen. Best heftig, zo’n ‘weekendje weg’.

 

Foto credits: Martijn Zijerveld

Reacties

reacties