Met het meer en meer afsterven van het zomerse vakantiegevoel lijken de herinneringen van zorgeloze, door muziek begeleide deliriums steeds verder weg te ebben. Zie daar, de herfst! Voor uitgaand Amsterdam, wat zeg ik, voor de gehele uitgaande bevolking in de dance scene is dit echter de inluiding van een lang weekend genieten: ADE. Ondanks dat de Amsterdam Dance Event elk jaar zo op en rond de tentamen week valt, blijft het enthousiasme steevast al begin september gestaag groeien. Zo ook dit jaar. En terwijl mijn studieboeken voor de tentamenweek tot het laatste moment dicht blijven, weet ik al weken wat mijn plannen voor ADE zijn. Dat is nog eens prioriteiten stellen.

Drinks & Sounds by Les Enfants Terribles
Cafe Struik
16 oktober, 20:00 – 01:00

Ik begin mijn ADE week op rustige wijze met een drankje, sjansje en dansje bij Les Enfants Terrible in Cafe Struik. Op een vrijblijvende wijze word je daar met zachte hand zo het muzikale geweld in begeleid door middel van een gratis en intiem event. Vooral relaxed een soort van dansje doen onder het genot van goed gezelschap en een fijne line up: Carlos Valdes, Viktor Palmer, Jon Hester, Jean Pierre Enfant en een heuse LET mystery guest. Een prima begin, en dat voor gratis en voor niks.

BAUHAUS | Hybrid_Nonagon
EYE & Wharf!
17 oktober, show 22:00 – 00:00 & after 00:30 – 8:00

Vrijdag mag het dan echt beginnen en ga ik de gewaagde combinatie van het EYE film museum en techno aan, door middel van een zittende voorstelling. Dit alles wordt geheel verzorgd door Bauhaus, bekend van de epische illegale buiten raves in Amsterdam. Met een speciaal voor ADE ontwikkelde set van Mark Maenad wordt de avond afgetrapt. Om vervolgens te ontaarden in een ‘unprecedented techno-infused spectactle’, met de muziek verzorgd door Paula Temple en visual art door Jem the Misfit. Na de show die van 22:00 tot 00:00 duurt is er om 00:30 een afterparty in Amsterdam Wharf! Een nieuwe spot, waar voor het eerst zo’n event zal plaatsvinden. Line up: The Lady Machine, The Boy With The Broken Record, Rodnonsonjon. Ik vind het nu al spannend. Schade: Show + Party €25

VBX x Hyte Warehouse w/ Ricardo Villalobos & Friends
Warehouse Elementenstraat
17 oktober, 22:00 – 8:00

Het spektakel van Bauhaus zal de aandacht moeten delen die vrijdagnacht met een grote bekende in de dance scene: Ricardo Villalobos. In Hyte Warehouse zal hij van 22:00 tot 8:00 met zijn friends Raresh, Zip, Steve Rachmad en Fumiya Tanaka ofwel zijn legende voortzetten ofwel ons een teleurstelling bezorgen. You never know met dit geniale, onvoorspelbare en inconsequente talent. Voor mij wordt het de eerste keer dat ik hem zie draaien, wat gelijk ook de reden is dat ik hierheen moet! De tweede zaal wordt verzorgd door VBX, met Terje Bakke, Makcim en Carlos Valdes. Schade: €29,50 EUR

Breakfast Club
Melkweg
18 oktober, 7:00 – 17:45

Weinig slaap want het volgende event doet zich alweer aan: zaterdag om klokslag 7:00 ‘s ochtends begint mijn grote favoriet Breakfast Club met het voorschotelen van zowel een heerlijke line up als een heerlijk ontbijt. Vorig jaar bezorgde de ADE editie van dit ontbijtclubje me een transcendentale ervaring van jewelste. Het maakt niet uit als je niet weet wat dat precies is, dat weet niemand. Laten we het erop houden dat dit mijn ultieme hoogtepunt is als we het over ‘de dance scene’ hebben. Een uitgebreide line up met pareltjes als: Mathew Jonson & Minilogue (die geen duo meer zijn, maar voor BFC een uitzondering maken), Paranoid London, Prosumer + Murat Tepeli, Conforce (live!), Levon Vincent, Dollkraut & MANY more. Schade: €26 EUR (inclusief ontbijt)
Marty VBX
VBX x SlapFunk x Natives presented by Meoko
Tolhuistuin
19 oktober, 7:00 – 3:00

Dan wordt het hoog tijd voor een schoonheidsslaapje, gelukkig krijg ik daar zaterdagavond de tijd voor. Ik wil zondag namelijk fris en fruitig aankomen bij een tweede favoriet, een samenwerking van drie groten: VBX, Natives en Slapfunk. Gezamenlijk verzorgen zij 20 (!) uur lang in samenwerking met Meoko mijn ultieme afsluiter van ADE 2014 in de Tolhuistuin. Een van m’n nieuwe favo spots: niet te groot en niet te klein, dichtbij het centrum en met een goede muziekinstallatie (belangrijk!). De VBX, Natives en Slapfunk drie-eenheid betekent vooral veel variatie en gezelligheid vol met kwaliteits house en groovy disco. Enkele namen uit de line up: The Mole, Ferro, Samuel Deep, Beesmunt Soundsystem Larry de Kat, Tettero, Reiss, Lumiere vs Guy Gravier & Sam Azami. Schade voor deze 20 uur durende ‘magical musical mayhem’: €16/18 EUR.

TROUW OP ZONDAG X DRUKPERS
TrouwAmsterdam
19 oktober, 8:00 – eind

Oke, ik had het dus over de Tolhuistuin als afsluiter maar misschien wil ik toch ook nog een klein kijkje nemen bij Trouw op zondag. Gewoon alleen al omdat dit de laatste ADE is die Trouw mee zal maken :’(, huilen. Het blik residents wordt weer opengetrokken, wat ervoor zorgt dat het een Trouwavond op z’n Trouws wordt: geen verrassingen, geen gezeik maar vooral hele goede muziek. Talaboman (John Talabot & Axel Boman), Job Jobse, Makam, Gerd Janson, Melon, Boris Werner, Patrice Baumel (yay), Tsepo, William Kouam Djoko, Olaf Boswijk & many more. Gelukkig woon ik vlakbij Trouw. Ik denk niet dat ik daarna nog tot veel in staat ben. Schade: €24 EUR (en waarschijnlijk mijn lever, hart en beenspieren).

 

Foto credits: © 2014 Marty Marn Photography / Martijn Barzilaij

Reacties

reacties