Al maanden wordt uitgekeken naar de opening van RADION in Amsterdam West. Met Amsterdam Dance Event in het vooruitzicht is het dan eindelijk zover. RADION is een culturele uitgaansplek met zoals ze dit zelf zo mooi zeggen; vernieuwende oplossingen. “Een plek waar via een podium annex club, eetcafé en expo-zaal creativiteit en ontspanning elkaar vinden. De grote zaal biedt een podium aan diverse disciplines, zoals clubavonden, toneel- en dansvoorstellingen, debatten & lezingen en andere creatieve bijeenkomsten. Voor de programmering van de clubavonden wordt met een aantal vaste partners gewerkt, waarbij de vooruitstrevende muzikale invulling wordt aangevuld met een creatieve randprogrammering. De expo-zaal biedt een plek aan diverse tijdelijke initiatieven zoals exposities, seminars, modeshows en indoor (food)markten. Naast eten en drinken kan men in het eetcafé nog veel meer verwachten. Zo wordt het eetcafé ingevuld met optredens, zondagmiddag jamsessie, poëzie, kunst en rariteiten. En in 2015 opent RADION ook nog een kleine cinema-zaal.”
Radion Amsterdam
Een plek waar via kruisbestuiving creativiteit gedeeld kan worden
RADION benadrukt dat de doelgroep voor het vernieuwende concept divers is. “We zijn gevestigd in Broedplaats ACTA, een verzamelpand met kleine creatieve bedrijfjes en kunstenaars. Daarnaast wonen er 450 studenten in het pand. Wij willen een ontmoetingsplek zijn, een plek waar via kruisbestuiving creativiteit gedeeld kan worden maar waar men ook voor ontspanning terecht kan. Daarnaast zijn wij ook een plek voor mensen uit de omgeving, de rest van Amsterdam, Nederland en hopelijk ook straks van over de Nederlandse grenzen. Wij vinden diversiteit en creativiteit erg belangrijk. Wij willen mensen aantrekken die raakvlak hebben met cultuur, kunst en vooruitstrevende muziek. Maar mensen die hier juist nog geen ervaring mee hebben willen wij er ook graag kennis mee laten maken.

Voor ons moet RADION een plek zijn waar mensen met zeer diverse achtergronden en interesses samen kunnen komen, om zo interesses te delen maar ook om nieuwe ervaringen op te kunnen doen.“

Vaste clubavonden op vrijdag en zaterdag
“Voor de programmering van de clubavonden (vrijdag en zaterdag) wordt met een aantal vaste partners gewerkt, waarbij de vooruitstrevende muzikale invulling wordt aangevuld met een creatieve randprogrammering. Daarnaast hebben wij een paar eigen terugkerende concepten. Rock de Bohème is hier een van. Een meeslepende nacht gevuld met onze eigen lokale helden en een masterplan voor een decor dat elke editie uitgebreid wordt. Een ander eigen concept is In Town, een avond waar wij een toffe (elektronische) band boeken, met aansluitend een DJ die hier bij aansluit. Naast de grote zaal krijgt ook ons eetcafé een muzikale invulling. Zo wordt er in de nabije toekomst elke woensdag café Voltaire georganiseerd, een avond met bandjes, poëzie en het experiment. Voor de donderdagvond is dit ons eigen concept Oh Lola, die in het teken van Italo, disco, house en techno staat, afhankelijk van de resident van die avond. En op zondag vindt Aperitivo plaats, de zondagmiddag appetizer. Een middag met jazz, klassieke en akoestische jamsessies. Deze middag is voor elke muziek liefhebber, zowel jong als oud.”

RADION is een plek waar verschillende disciplines samen komen. Broedplaats ACTA biedt plek aan wonen, werken en creativiteit. RADION zorgt voor ontspanning en een plek waar deze creativiteit geprikkeld en versterkt kan worden. Een unieke combinatie.

Officiële aftrap tijdens ADE  
RADION opent officieel zijn deuren tijdens ADE. “Amsterdam Dance Event gaat heel spannend worden. Dit is onze officiële aftrap. Maar daarnaast gaat er zoveel moois aankomen. Wij werken met een aantal vaste partners samen en organiseren ook onze eigen avonden waarvan Rock de Bohème er een van is. Een avond waar wij zelf kunnen laten zien wat wij qua creativiteit en muziek in huis hebben, dit moet ons eigen parade paardje gaan worden. Maar ook kijken wij uit naar theater, exposities, poëzie en alle andere rariteiten die er aan gaan komen. “

RADION programma tijdens ADE
KNEKELHUIS | HIEROGLYPHIC BEING & BEAU WANZER
ADE JUNCTION PRESENTS: 50WEAPONS w/ LAURENT GARNIER, SHED LIVE, PHON.O, BENJAMIN DAMAGE, ANSTAM, FJAAK, KEVIN ARNEMANN, PAUL CAIRO, DEFRAME COLLECTIVE
ON AND ON x Field Records
ADE I amtechno: 1RedLIght – Prime Numbers Showcase

 

Foto credits: © 2014 Annieke Stevens

Reacties

reacties