De fascinatie voor beelden was er altijd al, maar de reis begon eigenlijk door met een goede vriend en een geleend cameraatje door de stad te lopen en korte interviews en kleine sketches te maken. Daar ontstonden de avonturen van Smokey and Lensflair. Het was puur voor de lol en voor vertoning voor incrowd.
Momentulist
In het jaar 2000 kwam ik in Off-Corso in aanraking met het fenomeen VJ. Ik mocht al snel van dichtbij meekijken hoe het trucje in elkaar zat en zo gebeurde het dat ik helemaal “LOS” mocht gaan op de draaiknoppen, zo gauw de VJ van de avond een redbull nodig had om effe bij te tanken. Van het een kwam het ander en zo had ik al snel mijn plekje veroverd in de VJ scene. Binnen NO time ging het van oude gedoneerde VHS banden naar TOP NOTCH apparatuur, waar ik mijn eigen creaties mee kon uitbrengen. VJAY JAMCAM69 was geboren. Ondertussen werd mijn passie voor beeld steeds meer getriggerd. Was dit het begin van YouTube?

In deze VJ tijd kwam ik ook in aanraking met de multimedia wereld; NMUF (New Media Underground Festival – Founder: Eduard Von Lindheim). Dat wereldje inspireerde mij zodanig dat ik met een klein collectief een TV programma ben gaan maken op stads-TV. Adapter Tv en daarna werd het Qualy-tv, een programma opgezet voor en door kunstenaars en vrijdenkers. Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben in de snelle wereld van VJ’en, televisie maken, regisseren, filmen, editen, besloot ik om andere uitdagingen aan te gaan.
Momentulist
Geïnspireerd door het leven zelf, mijn mooie wereld, alles wat er om mij heen beweegt en met mijn iphone in de hand registreer ik nu mijn favoriete momenten. Alledaagse plaatjes probeer ik te belichten en aandacht te geven. Dat kunnen hele eenvoudige dingen zijn, zoals deurknoppen, trappen, ladders, stadsgezichten of abstracte vormen die ik zie op roestige deuren, containers, in schaduwen, de natuur en dieren.

Ik probeer puur in het moment te leven, in het nu en laat me leiden door wat ik op elk moment van de dag om mij heen zie en ervaar. Gebeurtenissen vastleggen met foto’s vanuit het “moment zelf” is wat voor mij telt vandaar de naam MOMENTULIST. Je ziet zoveel meer door echt te kijken wat er om je heen leeft en gebeurt. Ik wil mensen daar graag mee raken.

Hierbij gebruik ik alleen mijn smartphone en de applicaties (o.a. hipstamatic) die geschikt zijn voor mijn stijl….en het werkt! Mijn foto’s hebben al op een aantal voor mij belangrijke plekken gehangen, zoals bijv.: de Kunsthal, Coffee Company Rotterdam met een levensgrote poster van 7 meter bestaande uit honderden foto’s, allemaal gerangschikt op de kleuren van de regenboog en op het Schouwburgplein met lichtbakken die ik had ontworpen met mijn foto’s Zomerfestival, waarmee ik een wedstrijd gewonnen had.

Vandaag de dag maak ik Design T-shirts, met mijn foto’s geschoten in mijn stad Rotterdam, die nu ook te koop zijn. Meer informatie hierover op mijn Facebook fanpage.

Reacties

reacties