Ons collectief runt gezamenlijk een platenwinkel met kantoor, platenlabel (vinyl en digitaal), website, twee radioshows en we organiseren evenementen variërend van clubavonden en festivals tot aan producer battles, exposities, park raves, docu avonden, netwerkbijeenkomsten, workshops, masterclasses en nog veel meer.

Triphouse Rotterdam fungeert als een overkoepelend orgaan voor een groep creatievelingen die allemaal werkzaam zijn in dezelfde niche. Wij zijn Dj’s, producers, party organisatoren, promotors, grafisch ontwerpers, vj’s, etc. Vroeger (in de periode 2001-2004) werkte iedereen op zijn of haar eigen eilandje aan projecten, vaak vanuit huis. Het collectief is geboren op de dansvloer. In de weekenden stonden we opvallend vaak naast elkaar te dansen en vervolgens gingen we samen afteren, zo leerden we elkaar beter kennen.Triphouse RotterdamBehalve een gedeelde muzieksmaak viel ook op dat we dezelfde filosofie erop nahielden en dat we een sterke behoefte voelden om deze in Rotterdam te verspreiden. Vergeet niet dat tijdens deze periode het ooit zo bruisende Rotterdamse nachtleven langzaam afgleed (naar het donkere dal waar het nog maar net is uit gekropen), en daar wilden we maar al te graag verandering in brengen.

Enkelen begonnen samen te werken en zo vormde zich na verloop van tijd een groepje gelijkgezinden die steeds vaker de handen ineen sloegen. Hieruit is Triphouse Rotterdam ontsproten met langzamerhand steeds meer leden. We organiseerden evenementen waar we de muziek lieten horen die wij zelf ook graag luisterden en later volgde het idee om een gezamenlijke werk- en ontmoetingsplek te creëren, dat is de Triphouse Rotterdam Store geworden.

In een notendop is het doel van Triphouse Rotterdam het samenbrengen van mensen door middel van muziek en het creëren van een platform waar de leden van het collectief hun creatieve uitingen kunnen delen met een groter publiek. Dit alles in een bepaalde sfeer waar kwaliteit, creativiteit en ruimdenkendheid de hoogste waarden zijn. De evenementen die we organiseren richten zich op netwerkvorming, kennisoverdracht, talentontwikkeling en natuurlijk het verspreiden van goede vibes in het algemeen. Op die manier willen we onszelf ontwikkelen en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan de Rotterdamse elektronische muziek scene.

Aangezien we niet in een hokje gestopt willen worden hebben we een eigen genre bedacht genaamd ‘Triphouse’. Op deze manier hoeven we geen rekening te houden met de regels en beperkingen die anderen ons op willen leggen en zijn we volledig vrij om zelf invulling te geven aan de sound die we nastreven.

Wanneer je kijkt naar de culturele achtergronden van de leden van ons collectief dan zijn we echt een allegaartje van nationaliteiten (Nederlands, Marokkaans, Indisch, Tibetaans, Cabo, Surinaams, Iraans, Israëlisch, Dominicaans, Turks, Portugees, Oostenrijks etc etc). Onze crew is het levende bewijs dat house muziek het perfecte medium is om mensen samen te brengen. We leven in een tijd met veel spanning en negativiteit, daarom is het goed om de house cultuur en bijbehorende lifestyle te propageren. Er is al genoeg ellende, wij komen liever samen om te dansen en te genieten van goede muziek en goed gezelschap. Niet om weg te vluchten van de realiteit maar juist om te laten zien dat die realiteit ook anders kan zijn.

Wij kiezen voor muziek die is gemaakt met liefde en aandacht voor details, wars van trends en zonder concessies te doen aan kwaliteit; ook als dat betekent dat het commercieel gezien soms lastig is. We zwemmen bewust tegen de stroom in en maken het onszelf daardoor niet makkelijk, maar het voelt goed en we doen de dingen vanuit ons hart, dat geeft uiteindelijk toch het meeste voldoening.

Ben je na het lezen van dit portret benieuwd geworden? Kom dan gerust een keertje langs in de Triphouse Rotterdam Store, gevestigd aan de Josephlaan 38 (zijstraat West Kruiskade). Elke vrijdagavond vindt hier de Tripstream (live streamradio programma) plaats en komen er live dj’s draaien en worden er drankjes geserveerd.

 

Reacties

reacties