De Wereld van het Witte de Withkwartier is een laagdrempelig kunstfestival op de culturele as van Nederland. Kunst, dat klinkt misschien wat stoffig, maar dit festival laat zien dat het juist heel actueel en leuk is. Zoals de naam al doet vermoeden speelt het festival zich af in en rondom De Witte de Withstraat. De insteek: het publiek stapt letterlijk een andere wereld binnen. Op elke straathoek is er wel iets onverwachts te beleven: modeshows, blockparties, dansvoorstellingen, performances, grote kunstwerken, muziekoptredens, DJ’s, noem maar op.
 Avatar of wvhwdwk Wereld van het Witte de With Kwartier
De Wereld van het Witte de Withkwartier wordt georganiseerd door Stichting Kunstblock, bestaande uit TENT, WDW Center for Contemporary Art, WORM, CBK Rotterdam, V2_ en Showroom MAMA. Kunstblock wil tonen dat er in het Witte de Withkwartier altijd wel iets tofs is te doen – en het festival is een mooie gelegenheid om net dat beetje extra’s uit de kast te trekken. Het bijzondere is dat elke organisatie in en rondom de wijk kan meedoen met zijn eigen programmering. Dit kan variëren van DJ’s tot een totaalervaring rondom de tomaat. Het is dus echt een festival dat vanuit de wijk wordt georganiseerd, wat weer met zich meebrengt dat het programma heel gevarieerd is.

Vrijdag 12 september opent het festival met onder andere Elfie Tromp, diverse muziek optredens en een ‘Clash’ op straat die is geïnspireerd door hooligans, bodybuilders, trainingspakken en gouden AK 47’s. Vrijdag en zaterdag gaan we uiteraard door tot in de late uurtjes.

Vanaf acht uur kan je terecht bij één van de Blockparties terecht. De collectieven Dagobah Soundsystem, Roodkapje, Heavy Load en Boomdox (HipHopinjeSmoel) geven acte de présence. Ieder collectief krijgt een eigen houten blok midden op straat dat ze volledig naar eigen inzicht mogen gebruiken. En als je daarna nog steeds zin hebt om te feesten, kan je terecht bij één van de vele afterparty’s.

Reacties

reacties