Sinds de heropening van Canvas heb ik daar al een aantal keer van het fenomenale uitzicht en de mooi vormgegeven bar mogen genieten. 23 augustus was weer zo’n dag, de dag dat VBX daar een event organiseerde met resident Gijs Tettero en Murat Tepeli on the decks. Op de 7e verdieping van het volkshotel kon je van 23:00 tot 4:00 los voor € 10/12,50, en de late beslissers voor € 15,00. VBX Spectrum kenmerkt zich door een toegankelijke maar niet commerciële sound, met eerdere boekingen zoals Boris Werner, Funkineven, Awanto3 en Cinnaman. Een vaste aanhang, mensen die voor specifieke dj’s komen maar ook mensen die gewoon op de bonnefooi een dansje komen wagen.
VBX
Met eerdere edities in de Chicago Social Club en de inmiddels afgebroken Toren lijkt VBX steeds op zoek te zijn naar een locatie die bij zowel de sound als het publiek past. Groovende house en dynamische sets doen het nu eenmaal beter op plekken waar het publiek en de dj goed contact met elkaar kunnen houden. Locaties waarbij er normaal gesproken andersoortig publiek komt zoals bij de Chicago Social Club leende zich hiervoor minder. Canvas lijkt een goede vervanger te zijn van de Toren, die tot nu toe nog de meest geschikte locatie leek. Een gezellige ruimte, met goed geluid, redelijk centraal gelegen en een rokersruimte waar menig roker met plezier een sigaretje doet (dat is wel even anders bij CSC).

Er is wel een nadeel verbonden aan de 7e verdieping van het Volkshotel: het feestje is om 4:00 afgelopen. Waar de echte house liefhebber zeker tot 6:00 in de ochtend enthousiast staat te genieten, is dat hier niet mogelijk in verband met de hotelgasten. De hotelgasten… Zodra ik binnenkom ben ik even bang dat ik op het verkeerde feestje ben beland, dat er nog een of andere bedrijfsborrel gaande is. Mensen in nette kleding; pak, blouse, kokerrok en hakken staan te lurken aan een wijntje of biertje. Naar mate ik de dj booth meer in het zicht heb zie ik gelukkig wel wat mensen die duidelijk voor VBX komen. De mensen die in de Canvas bar ’s avonds tot na 22:00 een drankje nuttigen hebben blijkbaar vrij toegang tot VBX. Dit zorgt voor een vreemde sfeer bij binnenkomst, en een rare mengelmoes van house liefhebbers en nazittende collega’s.

Dan blijkt de Duitse Murat Tepeli, die naast dj ook trauma chirurg in een revalidatiekliniek is, zowel de collega’s als de liefhebbers de dansvloer op te krijgen. Met funky house die neigt naar disco, tot diepe old school house. Ik ben in ieder geval fan! Tot 4:00 blijft het gezellig en wordt er volop gedanst, gedronken en gesjanst. Zo gaat VBX Spectrum bij mij te boek als een feestje van goed uitgepakte tegenstrijdigheden bij zowel publiek als dj.

Foto credits: © 2014 Marty Marn Photography / Martijn Barzilaij

Reacties

reacties