De uitdaging om een persoon van zijn of haar beste kant te fotograferen verveelt mij nooit. Ik vind het belangrijk om een stukje persoonlijkheid vast te leggen van mijn subject. Het liefst wacht ik tot mijn slachtoffer even vergeet dat mijn camera in de buurt is en op dat moment maak ik de foto. Deze momenten zijn ‘echt’, ik heb weinig met geposeerde foto’s.
Annieke Stevens
Ook een van de belangrijkste aspecten van een foto vind ik de sfeer. Die creëer ik door daglicht of bestaand kunstlicht te gebruiken. Ik gebruik liever geen flits, want dat haalt een groot deel van de sfeer weg. Niet alleen de subjecten hebben emotie, ook de foto an sich kan een overweldigende lading hebben, een intens sfeerbeeld neerzetten. Ik wil foto’s maken die op je netvlies blijven branden, zonder dat je zelf weet waarom.

Naast partyfotografie ben ik vooral into modefotografie en portretten. Wederom gericht op de persoon, sfeer en lading. Verder leg ik graag mijn vingers op de toetsen van een piano en struin ik de stad regelmatig af op zoek naar kleurrijke printjes.
Annieke Stevens

Reacties

reacties