Wanneer ik platen vind waarvan ikzelf al niet meer kan stilzitten moet en zal ik ze draaien. Dit zijn voornamelijk platen met een combinatie van deep/tech house en verwanten hiervan. Het hangt er maar net van af wat mijn stemming is en waar ik zin in heb. Het zijn voornamelijk tracks met een diepe bass en her en der wat vocals ertussen. Maar zo zou ik ook ineens kunnen beginnen met wat minimalistische platen en vanuit daar opbouwen naar wat stevige diepere platen. Als ik tijdens het draaien maar 2 doelstellingen behaal. Als eerste zelf genieten van de muziek en omgeving en als tweede het creëren van een ‘JAAAAAA!’ moment in het publiek..
Jonathan Hoff
Rond mijn 12de jaar ging mijn broer voor het eerst stappen in een lokale discotheek in Spijkenisse. Van hem kreeg ik veel verhalen en muziek te horen. Hieruit groeide onze interesse in muziek en het draaien ervan. Daarom hebben we toen besloten om samen te gaan sparen voor een goedkope dj set om plaatjes te kunnen draaien. Na enkele maanden sparen hadden we eindelijk 250 euro bij elkaar om de meest goedkope draaitafels en mixer te kopen, van een merk waarvan de naam nergens meer bekend is. Toen we deze dj set eindelijk hadden staan moesten we regelmatig op een zaterdag middag met de metro naar de stad om bij Basic Beats, boven Rotown, Platen te gaan zoeken. Hier schaften we onze eerste en gelijk een legendarische plaat aan: Traffic Signs – The Big Fake.

Na een aantal jaar het vooral in de slaapkamer gehouden te hebben ben ik begonnen met promoten. Door een dj contest in Perron, waarbij ik tweede werd, zijn de boekingen binnengekomen. Sinds mijn eerste echte gig is mijn stijl nog enorm in ontwikkeling geweest. Hiermee ben ik druk bezig geweest om echt te kunnen bepalen wat bij mij past en waar ik mijn passie in kwijt kan. In deze stijl kan ik helemaal op gaan en intens van genieten. Vaak zijn het tracks met dikke breaks en vette vocals die de tracks net wat beter over brengen.

Mijn sets zijn nooit hetzelfde. Ik probeer voor elke gig nieuwe platen te hebben. Dit kunnen ook ineens oude klassiekers zijn of tracks van nieuwe talenten. Vaak probeer ik wel eens een set voor te bereiden maar dat is iets waar ik heel slecht in ben. Als ik dat probeer dan draai ik uiteindelijk toch altijd weer tracks waar ik meer zin in heb en wat ik op dat moment wil overbrengen. Onvoorspelbare sets dus.

Reacties

reacties