Wanneer ik op een feestje fotografeer hoop ik altijd dat er veel licht is. Ik hou er namelijk echt niet van om te flitsen. Ten eerste haalt het de hele sfeer weg en ten tweede kunnen mensen schrikken van de flits waardoor de spontaniteit is verdwenen. Zodra ik op de locatie zie dat het licht goed is, weet ik dat het goede foto’s gaan worden. Eva de Korte

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het publiek niet al te saai is. Wat ik het liefst doe is ergens in een hoekje staan met mijn camera en de bezoekers observeren. Soms kan ik wel een paar minuten naar een bepaald persoon kijken om het juiste moment te pakken. Wat ik ook erg belangrijk vind is de nabewerking. De selectie en de volgorde van de foto’s zorgen ervoor dat het een sterke verhalende serie wordt.
Eva de Korte

www.evadkphotography.com

Reacties

reacties