Toch altijd ver fietsen, dat Twiske, vanuit het centrum van Amsterdam. Het prachtige recreatie- en natuurgebied ligt ten noorden van Amsterdam in de Zaanstreek. Een groot oppervlakte met veel water, veel velden, veel heuvels, veel natuur, de perfecte plek om een gigantisch festival te geven waar niemand er last van heeft.

Een gigantisch festival werd het ook op zaterdag 26 juli 2014. Met maar liefst zeven stages. De mainstage was mega, in het midden van het festival gepositioneerd en deed met de lichten, de omvang en de kleuren denken aan een Tomorrowland-stage. Welcome-To-The-FutureNamen als Man With No Shadow, Better Lost Than Stupid en Groove Armada stonden te draaien. De techno-stage was een overdekte rauwe tent. De tent stond gedurende de dag altijd vol. Mag ook wel met een Makam, Rødhåd, Planetary Assault Systems (live) en als afsluiter Chris Liebing. Andere fijne namen op de line-up waren George Fitzgerald, Kölsch, Ricardo Villalobos, Tsepo (die overigens een hele dikke set draaide op de Forrest stage, zie foto oid), Bram Fidder (binnenkort een portret van Bram op Uitgeweest!), Sandrien en Mathew Jonson.

Een verrassing of heel spannend was de line-up niet. Alle DJ’s op een enkeling na reizen redelijk vaak af richting Amsterdam. Veelzijdig was de line-up wel. Zowel de house-fan, als de techno-fan, als de elektronische fan zat goed op dit festival. De veelzijdigheid was ook terug te zien in het publiek. Het publiek, zo’n twintigduizend man, er was geen pijl op te trekken.

De hardere styles gast. Natuurlijk zonder t-shirt, met blokjesbuik, minimaal twee tattoos en de pilotenbril of Ray Ban Wayfarer in felle kleuren. De jonge ouders. Weer een keertje lekker gek, gaan altijd los, maar haken waarschijnlijk om 21:30 af om toch de kleine nog even te kunnen zien voor het slapen gaan. De echte techno-ravers. Met rugzak, petje achterstevoren, Nike free-run sneakers, waarschijnlijk doorgehaald en op zoek naar de after. De hipster. Ronde bril, te strakke broek of maxi-rok, staat op de stage bij de DJ die jij nog niet kent, op zoek naar een nieuwe profielfoto. De polder-festivalganger. Komt uit Zaandam, Bussum, Mijdrecht, Woerden of Amersfoort. Met een iets te lange driekwartsbroek. Waarschijnlijk met een terugkerend patroontje, misschien zelfs met zwembroek. Met spijkerblousje of misschien zelfs helemaal gestyled door de Jack & Jones paspop. De backstage-bal. Heeft via zijn netwerk een backstage gastenlijstplek weten te regelen en zit de hele dag backstage alle wodka op te drinken. Komt af en toe terug naar voren om een nieuw meisje op te pikken. De house allochtoon. Gaat altijd los, geweldig ritme-gevoel. Op zoek naar billen die ook ergens los aan het gaan zijn. De crackies. Snuivend op de dansvloer, geen idee wie er draait, geen idee hoeveelste pil er eigenlijk in zit, en geen idee hoe ze ooit nog thuis komen. De toerist. Altijd vlag van eigen land bij zich, non-stop aan het springen. Hebben geforceerd de tijd van hun leven, maar stiekem nog een jetlag. De barbie-pop. Mooi, lang blond haar, waarschijnlijk blauwe ogen. Bewegen niet omdat ze eigenlijk helemaal niet van muziek houden. Hebben hakken aan, terwijl ze op een grasveld staan en pakken om 20:00 uur weer de trein naar huis.

Waar was ik eigenlijk?
Ik was afgelopen zaterdag op Welcome To The Future en eigenlijk was heel Nederland (en een stukje buitenland) afgelopen zaterdag op Welcome To The Future.

Niet alleen de main-stage was te vergelijken met een Tomorrowland, maar ook de gemiddelde bezoeker. Alles ging eigenlijk gewoon zoals het hoorde en zoals je het verwacht. Dat is ook wel eens lekker. Op Welcome To The Future kon iedereen de dag van hun leven hebben en dat hadden ze dan ook.

Persoonlijke hoogtepunten waren de afsluiter van Kölsch bij de Circus-stage, de Forest stage (deze werd overigens opgenomen en kan je terug kijken op https://tunemelt.tv/event/1212), het gehele terrein, en eigenlijk heb ik de hele dag wel genoten omdat het was zoals het hoorde en een match was met mijn verwachtingen. Niet nadenken en gaaaaaan…

PS: Excuse my stereotypering in het stukje hierboven. Deze is natuurlijk zwaar overdreven.

Foto credits: Marcus Wagenaar

Reacties

reacties