‘Met Olle’
‘Met Martijn van Uitgeweest, Kan ik je interviewen voor een portretje voor op de site?’
‘Ja leuk, tuurlijk. Laten we het dan maandag bij Nico thuis doen, we werken beide nog gewoon en maandag is onze Modular Maandag, zeg maar de dag dat we alles voor Modular regelen.’
Dus maandag ging ik naar Nico voor een gesprek met beide heren van Modular.

‘We zijn met z’n tweeën. We hebben nog onze dj’s Eelco en Niels, maar die houden zich niet bezig met de organisatie. We zijn ooit begonnen met Sessions. Toen hielp Eelco nog wel mee. Dat waren wat kleinschalige feestjes voornamelijk voor onze vrienden en andere bekenden. We probeerde een huiskamer sfeer neer te zetten. Klein en gezellig. ModularMet voornamelijk deephouse. Alleen Sessions was te specifiek. We kwamen niet echt ver. Doordat we ons zo fucusten op een bepaald type programmering en gevoel liepen we vast. We wilde meer. De diepte in.

Met Modular kunnen en willen we alle kanten op. We begonnen met wat UK sound. Maar wilde ons daar niet aan blijven vasthouden. Met een DJ zoals John Talabot hebben we dat volgens mij wel laten zien. We willen nog steeds doen wat we zelf leuk vinden en wat onze vrienden leuk vinden, maar dan breder. Met een goede line-up. Zo proberen we altijd twee headliners neer te zetten. Aangevuld met onze eigen dj’s, lokale of wat onbekendere dj’s. Het gaat bij ons om het totaal plaatje. De kleine zaal, in dit geval in Perron, moet even leuk zijn als de grote, maar wel verschillend. Daar mag ook naam staan zoals Young Marco. In de kleine zaal zorgen we ook nog voor aankleding. Die huiskamersfeer die we ook al bij Sessions hadden.’

Ik vraag naar de opblaasdieren die meestal ook te vinden zijn in de kleine zaal. Gelach. ‘dat is een obsessie van Nico’ antwoord Olle. ‘Voor mij is een feestje geslaagd als het decor mee gaat doen’ zegt Nico. ‘Als ik bijvoorbeeld sta te draaien in de grote zaal en ik zie opeens een opblaaskrokodil richting de booth komen, weet ik al voldoende. In de kleine zaal is het feest. De Modular Residents hadden dat een keer goed voor elkaar. Die avond in december ging de kleine zaal zo los. Het hele publiek ging mee. Terwijl in de grote zaal namen als Joy Orbison, Tama Sumo en Ron Morelli geprogrammeerd stonden. Ik denk dat, dat wel een klein hoogtepuntje voor mij was.’

‘We blijven de muziek en ontwikkelingen constant in de gaten houden. Op de een of andere manier weten we altijd een naam te boeken die een poosje daarna groter word. We spelen altijd in op wat het publiek wil. We willen toch een volle zaal krijgen. Dat is voor iedereen toch het leukst? De combinatie van dj’s die wij heel vet vinden met de wat bekendere dj’s werkt. Als we een aantal edities hebben gehad met grote namen wat uitverkocht was en daarna doen we weer eens kleinere/onbekendere namen dan zien wij duidelijk verschil. Het is toch weer de vaste groep die terug komt. Het Modular publiek is divers, maar erg leuk. Wij zijn al wat ouder. Het publiek dus ook. Bij ons zie je een combinatie van het jongere publiek, die wat meer muziekkennis hebben dan de gemiddelde jongere van die leeftijd en wat ouder publiek. De oude liefhebber + ontgroeide youngster zeg maar.’

Nico en Olle wisselen elkaar af met praten. De een vult de ander aan. Beide zijn serieus en proberen hun woorden zo goed mogelijk te formuleren. Soms laten ze zich gaan. Met af en toe een luchtig grapje tussendoor, lijkt het meer op een gewoon gesprek dat een interview. ModularVervolgens gaan ze weer serieus verder.

‘Wat ons speciaal maakt? Ik heb geen idee.. Jij Olle?’ ‘Misschien het feit dat we volledig voor onze feesten gaan. We zetten alles op alles om het een succes te maken. We verdienen ons brood er niet mee. Vinden het gewoon leuk om te doen en willen iets speciaals neerzetten. We blijven kritisch. Dat is wat we telkens proberen; Een balans te vinden tussen wat de bezoekers leuk vinden en wat we zelf leuk vinden. Uiteindelijk is het voor ons ook elke keer weer een feestje.

Met Modular willen we natuurlijk meer. Perron is een goede locatie en de samenwerking met Revolt is prettig. We zijn geen dromers. Eerder realistisch. We willen binnen 2 jaar een Modular festival op een industriële locatie ergens in Rotterdam. Ik ben heel trots op wat we tot nu bereikt hebben.’ Gaat Olle verder. ‘Ons eerste festival in samenwerking met Revolt en Macabre is een feit. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Een festival doe je niet zo maar. Dat is toch wel next level.’

Mijn limonade is op en Olle is zo aardig om water bij te schenken. Mijn pen schrijft moeilijk. Dat deed hij ook met het Spinvis interview. Zal de inkt op zijn? Nerveus kras ik wat en hij schrijft weer.

‘Lost & Sound is een kleinschalig elektronisch festival met theater en kunst van Modular in samenwerking met Revolt en Macabre. Met een eigenzinnige line-up en.. hahaha nou ja, het bekende riedeltje. Nee serieus nu. We hadden het idee om een festival te organiseren met meer dan alleen muziek. Wij gaan al heel wat jaren naar festivals en wilde iets meer dan alleen muziek. We wilden een festival dat een totaal plaatje biedt. We zijn vervolgens met Aziz rond de tafel gaan zitten om ideeën te bespreken en hebben in onze vriendengroep gekeken wie ons nog meer kan helpen. Macabre en Studio Dolour onder andere. Via via zijn we zo in contact gekomen met verschillende mensen die een idee hadden. Muziek is nog steeds te hoofdzaak, maar er zijn zoveel randactiviteiten. Doordat het nog kleinschalig is zal het gezellig zijn. Ik denk dat onze doelgroep dat wel aanspreekt. Het is nog steeds voor onze vrienden. Het zijn er alleen wat meer geworden.’

Op zaterdag 26 july zal Lost & Sound Festival plaatsvinden in Oranjepark in Vlaardingen. Er zijn nog een enkele kaartjes te bestellen via de bekende voorverkoop adressen. Voor degene geen zin hebben in de trein, niet zo ver alleen willen fietsen of gewoon niet weten waar het is, is er het Pretpeleton, georganiseerd door Vroes. Heen- en terugreis inclusief ontbijt. Kijk, dit vind ik een initiatief wat ik ontzettend gers vind!

Reacties

reacties