Profiel

Het Metropolis Festival vindt alweer voor de 26e keer plaats en is na al die jaren nog steeds een gratis evenement. Het Rotterdamse Zuiderpark is dé plek waar je zijn moet voor een zoektocht door de spannende Metropolis line up van bands met een live reputatie. Immers, naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je ook live ervaren.
Metropolis Festival
Metropolis trekt een heel breed publiek. Van hipsters die de nieuwste toffe bandjes willen zien tot hele families die naar het festival komen voor de gezelligheid. Naast veel Rotterdammers komen er veel muziekliefhebbers uit het hele land om toffe nieuwe acts live aan het werk te zien. En dan hebben we het over liefhebbers van pop, rock, indie, hiphop, wereldmuziek en dance, want daar bestaat ons programma uit. Het feit dat het festival nog altijd gratis toegankelijk is maakt dat iedereen zich welkom voelt en dit draagt ongetwijfeld sterk bij aan de diversiteit van ons publiek.

De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Black Keys, Triggerfinger, Interpol, The Strokes, Blaudzun, The Killers en The XX om er een aantal te noemen. Daarnaast is er ook altijd plek voor lokaal talent: The Kik, Rats On Rafts, Sabrina Starke, Elle Bandita, Winne en Gers Pardoel stonden de afgelopen jaren op Metropolis.

Voor de vele liefhebbers van originele popmuziek, met een onweerstaanbare drang naar het onbekende is Metropolis in elk geval het nummer 1 festival van Nederland.

Reacties

reacties