Ik ben op zoek naar schoonheid in het alledaagse, en probeer verhalen poëtisch en gevoelsmatig op te bouwen. Ik haal mijn inspiraties altijd uit wat er dicht om mij heen speelt. Dit kan iets zijn wat mij overkomt, maar ook wat er gebeurt met vrienden en familie. Mijn onderwerpen kunnen heftig zijn, Luc Scholmaar mijn beeldtaal blijft meestal kalm, licht en kleinschalig. Ondanks wat ik fotografeer, blijf ik als maker het onderwerp liefhebben en respecteren. Luc ScholIemand heeft mij ooit verteld dat mijn kracht ligt in het feit dat ik de slechtste momenten van een persoon op zijn mooist kan fotograferen.

Mijn noodzaak om te fotograferen is eigenlijk heel egoïstisch. Ik gebruik fotografie om mijn leven op orde te kunnen krijgen en maak verhalen die corresponderen met gevoelens die iedereen op zekere hoogte doormaakt. Ik zoek mijn verhalen dus juist niet in het onzichtbare en veraf (ik probeer nergens binnen te komen), maar in het alledaagse en introverte. Een allemanskwaal als een gebroken hart; een verstoorde vader zoon relatie, of een stuk natuur waar eigenlijk niets gebeurt en waar niemand komt, dat zijn het soort onderwerpen voor mij.

www.lucschol.com
lucschol.tumblr.com

Reacties

reacties