‘Al vanaf jonge leeftijd was ik gefascineerd door verschillende grote DJ’s. Mede door mijn oom die ook DJ is’. Dat was het antwoord van Dani White op de vraag waarom hij is gaan draaien. Zijn eerste optreden was in 2006 in de Maassilo voor het RSC schoolfeest. Dit optreden staat hem nog vers in het geheugen. ‘de muziek die ik toen draaide was populaire Electro en alles wat toen helemaal in was. De zaal was leeg, ik draaide als eerste. Maar het gevoel om daar te staan vergeet ik nooit meer’Dani White

Dani ging verder met oefenen. De Catwalk opende en daar was hij regelmatig te vinden. Hij zag daar grote namen en dit motiveerde hem om door te gaan. Natuurlijk in de Bootleg. Het café voor de opkomende DJ. Wie heeft er destijds niet gestaan om te proberen, te oefenen. Minimal draaide hij toen. Afgewisseld met wat Techno. Op feestjes zoals Zaagmans heeft hij zelfs wat Soul geprobeerd. Inmiddels draait Dani voornamelijk House. ‘al zou ik het best leuk vinden om weer eens Techno te draaien.’ Bladerend door zijn CD map. ‘deze plaat blijft gruwelijk namelijk’. Een minuutje later klinkt Plastikman met Spastik (Dubfire rework) door de KRK speakers.

Dani WhiteDani heeft nog steeds alles op CD’s en bewaart ze ook allemaal. ‘Ik vind zo’n USB nog steeds tricky, al zal ik er vanavond toch aan moeten geloven. Mijn USB stick ligt al klaar’. Hij is redelijk geordend met z’n muziek. Zijn CD mappen zitten vol blaadjes met titels die ook weer genummerd zijn. ‘menig DJ heeft vol verbazing naar mijn map gekeken hahaha.’

Samen met enkele vrienden organiseerde Dani onder de naam “Rotterdamse Nieuwe” verschillende feesten op verschillende locaties in Rotterdam. Langzaam kreeg iedereen andere interesses of verhuisde naar het buitenland. Zo ook Dani. ‘In Vietnam draaien, staat net als mijn eerste optreden ook in het lijstje met hoogtepunten. De mensen daar wisten niet wat ze hoorde.’ Sinds hij terug is heeft hij samen met een paar vrienden, waaronder Wessel Heij, Sasha Avrosa en Brahim Louie, Obvious Collective opgericht en organiseert hij feesten door heel Nederland.

Dani draait House. Klaar! ‘al die subgenres daar doe ik niet aan. Ik wil gewoon lekker plaatjes kunnen draaien.’ En daar doet hij het allemaal voor. Bij Dani gaat het niet om wie achter de draaitafels staan, maar om hoe diegene de muziek draait. Zo probeert hij ook te draaien. ‘Ik wil dat mensen opgaan in de muziek. Het draait niet om mij, maar om de muziek. Ik wil dat mensen even hun telefoon vergeten.’

‘De kunst van goed draaien wordt vaak nog wel eens onderschat, denk ik. Niet elk nummer kan je gemakkelijk in elkaar over laten lopen. Je moet muziek vinden die op elkaar aansluit, maar elkaar ook weer afwisselt en complimenteert. Er moet een vloeiende en opbouwende lijn in je set zitten, de set moet leven. Je moet een lijn vinden die mensen geboeid houdt. En dat is een kunst. Een set bouwen is kunst. Ik denk dat ik dat wel goed kan.’

Reacties

reacties