De stijl die ik draai luistert naar de schitterende naam ‘Eclectisch’ wat het best uitkiezend van diverse stijlen betekent. Als ik zelf uitga vind ik de afwisseling van muziek het leukst. Daarom wilde ik zelf ook met alle genres die ik tof vind uit de voeten kunnen. Disco, Hip Hop, House het zijn enkele genres die de revue kunnen passeren.

Het snelle mixen en het overschakelen van het ene genre naar het andere maakt het voor mij uitdagend en zorgt ervoor dat ik al m’n creativiteit erin kwijt kan. Met toffe overgangen,Phalerieau vergeten tracks of dingen die ze juist niet verwachten probeer ik m’n stempel op een set te drukken. Een voorbeeld daarvan geven vind ik moeilijk want dat wordt uiteindelijk weer zo’n ‘daar had je bij moeten zijn verhaal’

Ik zal nooit vergeten dat ik op m’n eerste middelbare schoolfeest in de aula de jongens van de bovenbouw zag draaien. Dat gedoe met dat vinyl en al die knoppen vond ik veel interessanter dan het feest zelf en ik dacht natuurlijk, shit, hoe vet zou het zijn als ik hier de muziek mocht draaien.

PhalerieauEenmaal thuis sloeg ik direct de Wehkamp van m’n moeder open opzoek naar DJ apparatuur. Echter was het op die leeftijd mission impossible om geld voor een DJ set bij elkaar te schrapen. Jaren later ging ik op mezelf wonen en had braaf gespaard voor meubels in m’n huis. De meubels lieten uiteindelijk even op zich wachten want de DJ set had voorrang. Voor alle mensen die het eerste jaar bij mij thuis op de grond hebben moeten zitten, sorry.

Ik ben er pas mee naar buiten gekomen na eerst een jaar te hebben geoefend, want ik wil wel beslagen ten ijs komen. Ik doe namelijk geen dingen voor de grap. Daarnaast begreep ik ook dat het mes aan 2 kanten zou snijden. Door m’n bekendheid zou ik sneller boekingen hebben maar veel mensen zouden ook denken, ‘O, hij moet ook weer zo nodig.’ Mede daarom heb ik ook een DJ naam genomen. Ik vind dat ik net als elke andere DJ een naam moest opbouwen en door de naam die ik gekozen heb (Ik heb de eerste en laatste letter van m’n naam veranderd) zou je niet aan mij denken als het op de flyer staat, maar als er een MC aanwezig is kan hij wel gewoon Valerio zeggen want je spreekt het ’t zelfde uit. Er zit dus wel een gedachte achter.

Reacties

reacties