Op uitnodiging ging ik afgelopen zaterdag naar Jafani Festival. Bij de eerste editie in de Toren in Amsterdam was ik ook. Samen met mijn beste maatje. Samen ’t IJ biertjes drinken en praten zoals goede vrienden kunnen praten, praten over niks en wat toch weer heel veel is.
Jafani
Deze keer dus weer, alleen deze keer was het in het wildwaterbad van Tropicana in Rotterdam. Deze unieke locatie was opengesteld voor een kleinschalig festival, allemaal voor het goede doel. De organisatie bestaat uit vrijwilligers die geld inzamelen voor een ziekenhuis in Ghana. Het wildwaterbad leende zich uitstekend als decor. De stenen, de bruggetjes en er was een houten podium gebouwd. Alles was er nog, op het water na dan. JafaniDe ramen waren afgedekt met Afrikaanse doeken en er was een bar gebouwd. Verschillende bandjes, en muzikanten wisselde elkaar af met dj’s die de stiltes opvulde. De delen van de wildwaterbaan waar je niet mocht komen werd verlicht met waxine lichtjes. Aan het einde van de wildwaterbaan was de Piekfijne theehoek, waar je op kussens van thee kon genieten. “Buiten Gewoon” verzorgde de visuals en er was een foto booth bij de Zeehond. Je kon zelfs Twister spelen. Allerlei kleine dingetjes die op een festival ook aanwezig zouden zijn.Jafani
De sfeer was gezellig. Jonge creatieve mensen tussen geïnteresseerde volwassen. Heel veel alternatieve mensen, uitbundig dansende meisjes met hoelahoeps en jurkjes. Onbezorgde uitstraling en vol enthousiasme. De keuze aan de bar was bescheiden en relatief duur. De entree was ook niet goedkoop. Het geld word echter goed besteed. Samen met mijn beste vriend dronken we Vedett, want ’t IJ bier hadden ze niet. En weer waren we over niks, maar toch zoveel aan het praten.

Door naar werk. Modular in Perron, vorige keer was ik er om te feesten, deze keer om te werken. Dat maakt het feest niet minder. Ik had lol achter de bar. De muziek was goed, de mensen nog beter, al was het rustig vergeleken met eerdere edities. Dat maakte de sfeer er niet slechter op. ‘Hier heb je wat fooi, ik werk bij Toffler en ik weet hoe kut het muntensysteem is wat betreft fooi krijgen’

Fixed GearElk jaar word er door Rotterdam Fixed Gear een Pre-Marathon Ride georganiseerd. Als ik het niet verkeerd heb zou dit de derde keer zijn. Om kwart voor 7 verzamelen en om 7 uur wegrijden. Het parcours uit fietsen en finishen op de Coolsingel, net voordat de eerste renners starten. ‘Makkelijk’ dacht ik, ‘Gelijk door uit werk dan maar’. Van alles was aanwezig; Dure racefietsen met gasten volledig in spandex, omgebouwde single speed fietsjes met mensen in gewone korte broeken en t-shirt, dure baanfietsen en alles wat daar tussen zit. Het maakte allemaal niet uit. Met een groep van ongeveer 30 man fietsen terwijl de zon net op is. Het geschreeuw naar de achterliggers wanneer er een auto aan kwam. De vingertjes in de lucht die de richting aanwijzen. Het tempo lag hoog en de sfeer was goed. Praten met elkaar en dan weer sprintjes trekken. Fixed GearDe vrijwilligers die vroeg bezig waren met opbouwen en het peloton aanmoedigde. Wat een heerlijke tocht! Wat een prestatie voor de mensen die deze afstand uiteindelijk moeten rennen. Hulde!

FOTOCREDITS:
Sophia van den Hoek (Foto’s Jafani Festival)

Reacties

reacties