Omdat mijn ouders in het buitenland werken, ging ik op zestienjarige leeftijd op kamers wonen en leefde ik de droom die elke doorsnee tiener wel eens heeft gehad. Voor die tijd hoorde ik mijn oudere neef regelmatig opscheppen over de avonturen die hij meemaakte in de voormalige hot spots zoals Nighttown en Now&Wow. Toen ik eenmaal op kamers ging en een wereld zonder regels instapte, was het dan eindelijk tijd om diezelfde avonturen mee te maken.

Menno Klinkenberg Jr.Of nou ja, dat dacht ik. Wat doe je namelijk als je op die leeftijd op jezelf komt te wonen en alle vrijheid van de wereld hebt? Juist, dan misbruik je dat op elke manier die er bij een zestienjarige mindset ook maar kan opkomen. Het interesseerde me namelijk echt geen ene moer in welke discotheek ik stond en wat voor muziek er werd gedraaid. Tenslotte was ik al lang blij als ik überhaupt ergens binnenkwam en ging ik mezelf liever de pleuris indrinken in plaats van daadwerkelijk te genieten van de muziek. Dat resulteerde vaak dus in momenten waar ik de volgende dag wakker werd in de schuur, met mijn fiets nog in de ene hand en een halfverteerde maaltijd in de andere. Een jaar en een ontelbare hoeveelheid aan black-outs later, begon ik me uiteindelijk af te vragen of dit nou de soort avonden waren waar mijn neef het altijd over had. Ik besloot het eens op een hele andere manier te doen, stopte met het drinken van alcohol en ging op zoek naar feesten waar mijn muzikale voorkeur lag. Opnieuw stapte ik een onbekende wereld in. De wereld van Now&Wow, Club Zonder Concessies, Off_Corso, Waterfront, ga maar zo door. Ik wist niet wat ik meemaakte. Dit was dus het nachtleven. Het échte nachtleven.

We zijn nu bijna een decennium verder en ik ben in bepaalde opzichten best veranderd. Ik drink ondertussen weer eens een drankje en ik mag soms wel weer eens de bocht uitvliegen, maar Rotterdam? Rotterdam is nog steeds hetzelfde en ondanks dat veel clubs uit die tijd niet meer bestaan, zijn er weer anderen voor in de plaats gekomen. Rotterdam gaat op dit moment als een malle en er zijn elk weekend meer dan genoeg mogelijkheden voor nieuwe avonturen in het bruisende nachtleven. Als blogger zie ik dan ook geen betere manier om mijn ervaringen, perspectieven en avonden te delen met het publiek.

Reacties

reacties