Ik draai niet maar ik ben MC, ik zorg voor de vocale ondersteuning naast een DJ om het publiek uit te dagen dat extra zetje te geven zodat ze het beste uit zichzelf en uit de avond halen.

Het liefst sta ik bij events waar een diverse sound gedraaid wordt. Noem het eclectisch. Het belangrijkste voor mij is dat ik de muziek moet voelen. Of dat nou Hip Hop, House, Pop, Disco of Soul is, er moet een ‘ziel’ in zitten. Daarom heb ik ook vaak een klik met DJ’s zoals; Jeremaine S, Phalerieau, Jeff Solo, Mr Niceguy, Cream, en Civil, die er hetzelfde over denken als ik. Natuurlijk met meerdere maar met deze gasten zit ik sowieso op 1 lijn.

Alain van DuurenAl op jonge leeftijd werd ik meegenomen door mijn oudere zus naar legendarische feesten als MTC, Calypso tunes en gruwelijke avonden in de oude Nighttown. Ik was al snel ‘hooked’ aan het nachtleven en was eigenlijk ieder weekend wel te vinden in nachtelijke escapades. Op een gegeven moment liep ik stage bij het toenmalige Floorfillers welke o.a. Chocolate, Soul Punkers On Disco Speed, Gers, Flirt en andere evenementen organiseerde.

Tijdens deze stage startte ik met de Dr. Feelgood’s avonden, eerst in Off Corso en later in de voormalig Club zonder Concessies. Hier pakte ik op een gegeven moment zelf de microfoon als ‘grap’. Dit groeide eigenlijk snel uit tot een ‘serieuze’ job. Veel mensen vonden mijn ludieke manier van hosten een fijne frisse wind tussen de gevestigde orde en ik genoot er van. Het is heerlijk om een bijdrage te kunnen leveren aan iemands beleving. Als je een goede samenwerking en chemistry hebt, creëert het een soort synergie. Het is overigens wel gewoon werken, leuk werk maar wel werk. Veel promotors zien te vaak een MC nog als ondergeschikt aan de DJ terwijl het, naar mijns inziens, een groot verschil kan maken in de beleving van het publiek.

Ik denk dat ik mijzelf vooral onderscheid door mijn nuchterheid (al heb ik tijdens mijn belangrijke taak graag een koude wodka of limoncello in bezit). Ik ben geen MC die standaard meezingrefreintjes heeft of een stoere gast die alle lyrics van een Hip Hop track mee rapt. Ik ben er voor het ultieme feestgevoel van het publiek. Daarom vind ik het belangrijk om veel energie, passie en enthousiasme over te brengen. Het publiek komt om te feesten en om ze net dat extra zetje te geven is het belangrijk om het zelf ook goed naar je zin te hebben. Ook vind ik timing belangrijk; je moet ook gewoon weten wanneer je je mond moet houden en weten wat de juiste momenten zijn om te pakken.

Reacties

reacties