Motel Mozaïque is een bruisend stadsfestival met een organische mix van muziek, theater en beeldende kunst. Wij boeken artiesten waar wij als programmamakers zelf voor warmlopen, van wakker liggen of zelf van aan het dansen gaan. Onze inspiratiebronnen zijn actuele issues in de kunst en in de stad Rotterdam. We gebruiken letterlijk de stad als ons podium. O.a. door projecten op bouwputten en op treinstations te doen.

Motel MozaïqueHet festival is ontstaan tijdens Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa. Onze bezoekers komen uit heel Nederland en deels uit buitenland, met zo’n 200 vertegenwoordigers van de pers.

Deze editie bespelen we het Schouwburgplein met Plaza Mozaïque en het splinternieuwe Nhow hotel in De Rotterdam, het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw. Omdat wij als festival geen gebruik meer kunnen maken van een broodnodig groot poppodium zoals we altijd met Nighttown, Watt en Off Corso deden, bouwen we nu zelf een popzaal: op het Schouwburgplein.

Motel Mozaïque is onwijs onderscheidend in Nederland en een festival vol contrasten. Slapen in Architectuur. Keiharde dubstep. Syrische, Nigeriaanse en Duitse dance. Klassieke muziek van Hauschka maar ook Surinaamse kaseko muziek van Kankantrie. Psychedelica van Temples. Opblaasbare kunst van Florentijn Hofman en nog veel meer.

Gidsen van Motel Mozaïque laten je Rotterdam ontdekken: Belletje Lellen, naar de havens of naar woningen van artiesten in de stad. En natuurlijk veel muziek in Perron, Rotown, de Rotterdamse Schouwburg, Paradijskerk en Gouvernestraat.

Reacties

reacties