Wat draai je?
Marc: Ligt er een beetje aan. Job en ik maken regelmatig mixtapes met nieuwe nummers. Over het algemeen elektronisch, dansbaar, ergens tussen house en indie/dance, vooral liedjes. Wat je ook gewoon op kan zetten terwijl je achter je computer zit. Als we ergens in een club draaien is het over het algemeen wat harder en dieper. Maar we geven bijvoorbeeld ook wel eens feestjes, zoals de Nachtburgers pop-up party’s waarbij het alle foute kanten op kan schieten.

Job Smit & Marc NolteHoe en waarom ben je dit gaan doen?
Marc: Ik draaide al wat langer in m’n eentje, maar Job en ik hadden een hele leuke muzikale klik. En met z’n tweeën is het een stuk gezelliger en uitdagender.

Waarom dit genre?
Job: Wij houden allebei van nieuwe muziek en de mensen verrassen met tracks. Iedere week besteden we er veel tijd aan en volgen vele blogs, websites, podcats etc. Het blijft een uitdaging om steeds weer nieuwe artiesten te ontdekken en de eerste te zijn. De tracks waar we het meest van genieten zijn meestal diep maar wel met een vocal. We schromen ook niet om tijdens het draaien lekker mee te zingen. De genres die we nu draaien bieden ons alles om een lekkere set neer te zetten of een mixtape te maken.

Wat maakt jou uniek?
Job: Ik denk dat wij niet pretentieus zijn. Het draaien is bij ons uit passie voor de muziek ontstaan. We hebben ook bewust onze eigen namen als dj act omdat we ook Job en Marc zijn achter de draaitafels. Wat ons misschien wel anders maakt is dat wel altijd op zoek zijn naar vernieuwing (in alles). Of dat nu is in de tracks die we elke week zoeken of de (pop-up) locaties voor onze eigen events of een nieuw event concept zoals bijvoorbeeld “De Lobby”, jezelf blijven uitdagen en het publiek verrassen, daarmee kom je verder en dat geeft ons heel erg veel plezier in wat we doen.

Reacties

reacties