Vinnie Mikra, afkomstig uit Vlaardingen, begon op 15 jarige leeftijd met het draaien van vinyl. Tijdens een feest ontmoette hij Zico. Ze besloten samen muziek te draaien en produceren. Op dat moment nog van alles. Zoekend naar wat hun sound is draaiden ze in een aantal grote clubs in Rotterdam, Vlaardingen en omgeving. Maar na verloop van tijd kreeg Zico het erg druk met het opstarten van een eigen bedrijf. Hier ging zo veel tijd en energie inzitten dat ze besloten ieder hun eigen weg te kiezen. Vinnie ging solo verder als Vinnie Mikra.Vinnie Mikra

Vinnie produceert zijn muziek zelf. Nadat hij klaar is met werk gaat hij graag nog een aantal uur, tot in de late uurtjes, zijn studio in om nieuwe muziek te maken of te perfectioneren. ‘Ik moet dat hok uit, maar vergeet gewoon de tijd, ik blijf doorgaan. Zelfs de klok die er hangt loopt niet goed’. Het hoogtepunt is uiteindelijk zijn eigen muziek te kunnen draaien. ‘wat ik draai is niet allemaal van mezelf. Ik haal overal muziek vandaan. Internet staat vol en ik duik nog steeds graag een platenzaak in.’ De mix van gevonden muziek en eigen geproduceerde muziek zorgt voor een eigen sound.

Naar eigen zeggen draait hij nu voornamelijk House en Techno. ‘Muziek wat op dat moment lekker klinkt en dat ‘iets’ heeft.’ Hij past zich aan, aan het publiek en probeert graag wat nieuws, zolang het binnen zijn genre blijft. ‘goed is goed!’

Uiteindelijk gaat het allemaal om die een of twee uur achter de draaitafels. ‘Het gevoel wat ik daar krijg is onbeschrijfelijk.’ Zijn uiteindelijke doel is om mensen te zien losgaan, ze te zien genieten. Ze een leuke avond bezorgen. Lukt dat dan is Vinnie tevreden en kan hij weer door tot aan zijn volgende optreden. Dat is de motivatie die ervoor zorgt dat hij door blijft gaan. Die passie voor muziek en de hele nachtelijke sfeer en mensen eromheen.

Reacties

reacties