Buiten Gewoon is door Club Heimat, de maandelijkse clubavond in Roodkapje, benaderd om een feest te geven. Toen ze zagen dat Museumnacht er aan kwam kon het eigenlijk niet anders dan dat zij deze avond als een kans zagen om kunst, muziek en gezelligheid met elkaar te laten samensmelten.

Dit jaar is het thema van de Rotterdamse museumnacht “sporen”. Waardoor bij Buiten Gewoon de belletjes gingen rinkelen. Ze dachten aan treinen en patronen wat uitmondde in het nieuwe concept: Motief. Want dat is precies wat het is, een motief om loco te gaan. Buiten Gewoon

De muziek zal gevarieerd zijn maar duidelijk als een sneltrein door verschillende genres heen stomen als House/Disco/UK Bass/Garage/Techno. Zowel lichtvoetig als stampend in een kadans van verschillende motieven. Met zowel geschilderde als geprojecteerde motieven wordt er ook veel aan de aankleding gedaan.

Buiten Gewoon: Collectief van de Samenkunst. Buiten Gewoon is in 2012 begonnen met het organiseren van evenementen. Eerst een expositie en daarna zijn ze actief geweest op “geheimere” locaties in Rotterdam. Maar ook in andere steden als Eindhoven en Dordrecht, waar de Ajabu Trilogie is ontstaan, vinden zij een manier om zich te kunnen uiten en anderen te inspireren. Op hun feesten brengen ze altijd kunst, muziek, sport en catering samen tot een buitengewoonlijke ervaring.

Tegenwoordig geven ze naast de vele feesten ook workshops en houden ze exposities. En hebben ze een maandelijkse avond in Rotown. Op de donderdag. Waar ze hun befaamde Pizzadag vieren, hier zijn vooral dj’s uit eigen stal te vinden en wordt er natuurlijk lekker pizza gegeten.

Reacties

reacties