Visionair: Het kindje van ZeeZout en Bas Fuchs loopt nu al meer dan een jaar succesvol in Perron, Rotterdam.

Inmiddels zijn er vier events geweest. De eerste was in december 2012 met Bicep, Gerd, Anil Aras & Nico Murse en Eelco Dane. De tweede editie was op 8 maart (2012). Hier hebben we George Fitzgerald, Fabio Monesi, Serge, Khalil & Steven, Anil Aras, Malin Genie en De Sluwe Vos binnengehaald.

VisionairIn de zomervakantie volgde al snel de derde editie met FCL, Jeremy Underground Paris, Gerd en hebben de mannen van Sober de kans gekregen: Jorge Spencer en Tenpa Singh. Beide uitstekend functionerende Rotterdamse dj’s!

Toen was het daar: de eerste verjaardag die Visionair mocht vieren! Hiervoor was hessle audiobaas Ben UFO uitgenodigd. Daarnaast Levon Vincent en hadden we een B2B primeur met D-Ribeiro en Steven Pieters. Dit was een daverend succes.

Visionair probeert meer dan alleen artiesten te boeken en neer te zetten. Wij proberen een volledig arrangement aan te bieden waar visuele & muzikale beleving hoog in het vaandel staat. De combinatie tussen deze twee factoren is erg belangrijk. Je kan nog zulke toffe dj’s hebben, maar als het verder een standaard clubavond is, kan je het verschil alsnog niet echt maken. Daarom hebben wij ook de nodige energie in het licht gestoken.

Met onze lichtmannen Nanne en Erik kan je veel kanten op. Wat wij het belangrijkste vinden is de warmte behouden op de avonden. De bezoekers moeten met elkaar verstrengeld raken, er moet een eendracht ontstaan. Dit is misschien ook wel de reden wat deze avond zo speciaal maakt. Juist door meer te bieden dan alleen acts. Je wilt uniek zijn en unique selling points behalen. Zo hebben er afgelopen twee edities tientallen vinyl diggers de mogelijkheid gehad om bij Michel Steinbach; eigenaar van Thatz It Records Rotterdam, plaatjes te scoren in de tweede zaal. Dit tot genoegen van de bezoekers. De balans tussen ‘lekker even relaxen’ en ‘obscure platen scoren’ werd als een pluspunt en rijke ervaring gezien door deze groep.

Daarnaast wil je een kwaliteitsevent neerzetten. Visionair is drie, vier keer per jaar en je wilt dat de bezoekers naar je toe leven. Visionair is een clubavond op zich. Wat Visionair zeker niet wil is geplaatst worden in een hoekje. Dit is waarom wij proberen de ‘mainsound’ voor te blijven. De UK speelt hier een grote rol in. Aankomende editie hebben we Oneman en Happa weten te strikken. Oneman mixt alle stijlen door elkaar, het zal nooit vervelen. Happa daarentegen zou wel is de jongste artiest in Perron kunnen worden. Met een leeftijd van 16 jaar trekt hij de wereld rond met gruwelijk duistere sets wat je nooit van zo’n knaap zou verwachten. Daarnaast is Cinnaman er ook wel eentje. Tegenwoordig met solo sets op Colors en op geen enkel festival meer weg te denken is de man een ware legend aan het worden. Voeg daar Meister Chaiba aan toe en je hebt weer een Visionair waardige line up.

Dus, speciaal blijft het zeker! Wie hier op afkomt? Iedereen die wil leren, ontdekken en ervaren. Narrow Minded Peeps kunnen beter thuis blijven. We voeren nu eenmaal een sound die later pas landt bij de mensen. Dit maakt het spannend, leuk maar ook moeilijk. Maar met dit beleid te blijven voeren zal Visionair nog lang niet weg te denken zijn en alleen maar gaan groeien in Rotterdam en Nederland. Waarom de mensen komen? Kom het zelf maar ervaren… Aye!

Reacties

reacties