Wat organiseren jullie?
Tom: Wij zijn afgelopen jaar The Buran Program gestart. Dit doen we in de vorm van een terugkerend clubavond bij WORM, Rotterdam. Daarnaast hosten wij elke woensdagavond van 21h tot 23h onze eigen radio show.
Hubrecht: The Buran Program Radio is live te volgen via onze website. De opnames van elke show zijn op diezelfde pagina te vinden, dus elke show kan worden teruggeluisterd. Met de radioshow hebben we een flinke crew opgebouwd van mensen die ons willen helpen en producers die graag hun nieuwe werk willen laten horen.
Michiel: Met behulp van deze crew zijn wij ook bezig met nieuwe projecten. Zo hebben wij laatst met hen de afterparty van de Raw Art Fair in de Cruise Terminal gehost. Daar draaiden o.a. één van onze vaste radiohosts Wesley Rouw en producer Beau Zwart.

The Buran ProgramWie komt er naar The Buran Program, en waarom?
Tom: Onze clubavond richt zich op muziekfanaten, gezelligheidsdieren en de verdwaalde Witte de With alcoholist. Zij die komen voor een gezellige avond in een intieme setting, met (in onze ogen) kwalitatief goede artiesten. Daarnaast proberen we niet de standaard DJ sets aan te bieden, maar net even iets extra’s. Denk hierbij aan lange sets en waar mogelijk een experimentele live act. Uiteraard is iedereen welkom!

Wat maakt de clubavond van The Buran Program speciaal?
Michiel: Speciaal is een groot woord en de bezoekers kunnen zelf oordelen of ze het speciaal vinden, dat is niet aan ons. Wij proberen een vibe te creëren waarin je de hele avond je eigen ding kunt doen. Waarbij je je compleet kunt verliezen in de muziek zonder raar aangekeken te worden. Wij boeken dj’s die zich kunnen schikken in het gevoel van de avond en er niet op uit zijn om alle beatport hits er in een uurtje doorheen te knallen. Franklin De Costa is zo’n artiest die al 15 jaar meedraait en naast een gewaardeerd producer naar ons idee ook een waanzinnig goede DJ is. Als je iemand met zo veel muzikale kennis vier uur de tijd geeft om het publiek mee te nemen op reis, ontstaat er een heel andere sfeer dan wanneer een dj anderhalf uur zijn ding mag doen en daarna de volgende het alweer overneemt.

Hoe en waarom zijn jullie dit gaan doen?
Tom: Vooral vanwege het gevoel dat er nog iets miste in Rotterdam. De keren dat wij gingen clubben in de grote steden om ons heen (Berlijn, Londen, Parijs), vermaakten wij ons het meest op parties die wat kleinschaliger waren. Parties waar dj’s draaien die echt goed kunnen draaien en die niet geboekt worden omdat ze net een hit hebben gescoord. Na een heerlijk verjaardagsfeest bij de Scheepjes begon het bij ons te kriebelen en hebben we besloten er werk van te maken.

Waarom dit genre?
Hubrecht: Het woord ‘genre’ is niet een woord waarmee je onze insteek kan beschrijven. Het belangrijkste voor ons is dat de energie echt uit de platenkeus en mixtechniek van de dj komt en niet uit de snelheid waarmee een plaat wordt afgespeeld of hoever de dj de bass knop open draait.
Michiel: In Rotterdam is het tegenwoordig bijna standaard dat naarmate de avond vordert de snelheid van de muziek steeds verder richting de 140bpm gaat. We hebben zelf (voornamelijk in het buitenland) vaak tot in de ochtenduurtjes gedanst op een relatief laag tempo muziek en dat zijn voor ons de beste herinneringen. Die momenten proberen wij te laten herleven tijdens de club avonden.

Wat maakt jullie bijzonder als organisatie?
Michiel: Je ziet dat er op dit moment een nieuwe generatie van organisatoren opstaat in Rotterdam. Zij hebben allen een eigen visie over hoe het Rotterdamse uitgaansleven er uit moet zien en zo hebben ook wij onze een eigen visie. Die visie proberen wij in elk facet van The Buran Program terug te laten komen.
Hubrecht: Ik vind het lange haar van Michiel zo bijzonder.
Michiel: Thanks, het baardje van Tom is ook al zo heerlijk.
Tom: BFF’s fa life!

Reacties

reacties