Dit festival laat de makers van Rotterdam zien en zorgt dat elke scene vertegenwoordigd wordt op het festival. Dit zorgt ervoor dat de bestaande eilandjes rondom een scene, samen komen.

Bij het gebrek aan podia in Rotterdam waarbij Rotterdams talent zichzelf kan laten zien, staat het Eendracht Festival voor Bottom-up. Wij geloven in jonge, frisse initiatieven die zichzelf, maar ook de makers en de stad willen bewijzen. Meer dan 115 muziek-acts, kunstenaars, creatievelingen en ondernemers zullen 27 februari meewerken om iedere locatie weer vol te laten staan, zoals dat bij de afgelopen edities het geval was.

Ook maakt dit festival gebruik van een container-constructie; Iedere locatie wordt door een Rotterdamse hostende partij voorzien van programmering, promo en aankleding. Omdat deze host zo in de scene / profiel zit van de locatie, hebben we daarmee de voorlopers en de achterban van deze scene op en voor het podium staan. Het kernteam van het Eendracht Festival gaat over de overkoepelende visie. Dit zorgt ervoor dat de betrokkenheid groot blijft en dat het festival groter kan groeien, zonder het persoonlijke (bottom-up) gevoel te verliezen.

Eendracht Festival

Reacties

reacties