Je hebt avonden waarbij je precies weet wat je gaat doen. Op zulke avonden weet je waar je naar toe gaat. Je hebt je kaartje al gekocht. Je weet wie je gaat zien. Je vrienden, met wie je die avond hebt afgesproken, hebben er namelijk ook al een. Iedereen heeft zijn aandeel in de avond en iedereen weet wat ze kunnen verwachten. Standaard.Standaard
Je hebt ook avonden waar alles totaal anders loopt dan je eigenlijk in gedachten had. Avonden die van begin tot eind volledig in teken staan van onverwachte gebeurtenissen. Ik had zo’n avond. Werken ging niet door. Ik had een vrije avond zonder enig plan. Maakte wat vage afspraken en vergat deze weer vanwege een lange en heftige discussie aangewakkerd na het zien van Gers! Magazine’s filmpje over Rotterdam, over trots en het hart van de stad. Daardoor miste ik een feestje in de nieuwe pop-up bar KlubKat.Standaard

Na de discussie besloten we in één keer door te gaan naar Dance Dance Dance in de Schouwburg. Ik kwam binnen dankzij een vriend die met een stalen gezicht het al oude smoesje ‘we werken daar achter de bar, maar hebben geen pasje gekregen’ gebruikte. Het werkt elke keer weer. Binnen draaide Frick Squad soepele dansbare plaatjes in de foyer van de Schouwburg. In de kleine zaal stond Ted Langenbach die werd overgenomen door Tobias Prins. Zeer gevarieerd publiek, van grijs tot de laatste jeugdpuistjes. Filmliefhebbers die een afsluitdrankje komen doen. Muziek liefhebbers die een dansje komen doen. En verder alles wat daar tussen hoort. Het werkt! De sfeer is sterk aanwezig, de mensen vermengen en vermaken zich.Standaard

Na wat drankjes, gaat het praten makkelijk en ja zeggen op nieuwe plannen nog makkelijker. Ik besluit mee te gaan naar Toffler, naar Give Soul goes Minimal om Stun en Rijben te bekijken. De dj booth staat halverwege de oude voetgangerstunnel en is gevuld met jong, levendig en enthousiast publiek. De meeste zijn middelbaar scholier af en begonnen met studeren. Waardooor ze de donderdag leren kennen als stapavond. Hier en daar wat gehuppel en een fascinatie voor de dj. Voor EN achter de dj booth. De muziek word daardoor niet minder. De sfeer helaas wel. Na nog meer drankjes besloot ik vervolgens om met de last man standing wat eten te halen. Door een vechtpartij besluiten we om het thuis op te eten. Samen uit, samen thuis.

Het volgende moment werd ik wakker op de bank en is het alweer zaterdag. Met een kloppend gevoel in mijn hoofd en een tevreden gevoel in mijn lichaam kroop ik vervolgens naar bed. Het besef dat deze avond eigenlijk net zo is als elke stapavond komt een dag later. Standaard.

Reacties

reacties