Ik dans moderne dans in combinatie met klassieke ballettraining. Waarom ik ben begonnen met dansen? Ik moest gewoon. Ik bewoog altijd. Had al kamer improvisatie’s sinds ik 3 jaar oud was. Altijd creëren, bewegen en zingen. Dans is namelijk net als zang. Het vloeit door je lichaam heen.

Ik ben toen ik 10 jaar was begonnen op de Nationale Balletacademie in Amsterdam met mijn vooropleiding. Die heb ik afgerond en ben na mijn stage in New York aan een balletgezelschap naar Codarts Hogeschool voor de Kunsten gegaan. Ik heb deze keuze gemaakt om meer van de moderne dans te leren en om te kunnen choreograferen. Kortom, om me meer te verdiepen in de eigenzinnige, kunstzinnige, zelfstandige dansvormen.Mercédes GoBij klassiek ballet gaat het allemaal heel erg om één soort plaatje. Dans van zichzelf is al een zware professie, een levensvorm naar mijn mening. Maar ballet is een wereld opzich. Het is veeleisend aan het plaatje van de perfecte ballerina in tutu.
Mercédes Go

Waar de moderne dans juist meer een kant van jezelf laat zien. De artiest in jezelf. Niet alleen techniek, maar ook meer bezieling en creativiteit. Balletten zijn vaak verhalen van sprookjes. Natuurlijk wordt er ook modern ballet gemaakt, maar toch is het anders. Moderne dans gaat vaker over filosofische, psychologische, realistische, hedendaagse aspecten. Het in aanraking komen met het menselijke maar ook het onmenselijke.

Wat mij speciaal maakt? Ik denk mijn verschijning, mijn emotionele betrokkenheid in de dans én in het leven. Mijn openheid en doorzettingsvermogen.

Reacties

reacties