Wat ik draai kun je gerust eclectisch noemen. Ondanks mijn geschiedenis met draaien, wat ligt bij Minimal/Techno, heb ik de laatste tijd weer veel respect gekregen voor House in het algemeen. Toch blijft ik een negroïde jongen in een blank lichaam en draai ik maar al te graag Hip-Hop en R&B. Dus een mix van beide werelden draai ik het liefst.

Way back is het allemaal begonnen door te luisteren naar een vriend die op het punt stond een grote jongen te worden in de DJ wereld. Leon Benesty was zijn stagename. Door hem ben ik in contact gekomen met elektrische muziek. Namen die toentertijd mijn hart sneller deden kloppen waren Claud Von Stroke, Dr. Lektrolov en ga zo maar door. Electro op zijn best was dat toen. Hoe dieper ik in die sound ging hoe meer ik ook de wat diepere sounds van die tijd kon waarderen.


Rond die tijd besloten een vriend en ik een DJ-duo te vormen genaamd The Minimammals. De naam verhulde niet veel. We draaiden voornamelijk producties van bepaalde labels met o.a. Pokerflat en Minus in ons repertoire. Na verloop van tijd realiseerden we ons dat we allebei ons eigen kant op gingen qua sound. Hij ging veel dieper terwijl ik me wat meer begaf op een nieuwe stroming, Baltimore. Vanaf het moment dat we besloten te stoppen met draaien heb ik het een lange tijd laten liggen.

In de periode erna ging ik veel mee naar feesten waar The Freshest Kidz moesten draaien. Daar heb ik de eclectische kant van draaien ontdekt. Nadat zij uit elkaar waren gegaan en zij O’henn en Jeff Solo zijn geworden ben ik vooral veel met Jeff opgetrokken. Zijn mix van House en Hip-Hop/R&B is zo goed als perfect. Sinds een kort jaartje ben ik zelf ook weer begonnen met draaien, bij Niko. Sindsdien ben ik weer wat serieuzer bezig met draaien en boekingen voor feestjes.

Freddie Mercure

Ik kies nu voor eclectisch omdat ik mezelf daar het fijnst bij voel. Ik kan veel genres niet loslaten waardoor ik ze gewoon graag samenvoeg tot één geheel. Volgens mij ben ik niet heel speciaal in de scene waarin ik mij bevind. Ik denk wel dat ik een toegevoegde waarde ben in deze scene, als DJ maar zeker ook als feestorganisator.

Reacties

reacties