YardBIRD is een maandelijkse clubavond in BIRD met een grootstedelijke intimiteit en een diversiteit die zo uniek is voor Rotterdam. Een avond die rauwe underground hiphop uit New York & Los Angeles verbindt met warme, soulvolle techno uit Berlijn en Detroit. Het muzikale spectrum van YardBIRD is breed, maar altijd soulvol zoals je zou verwachten van een clubavond in een jazzpodium als BIRD. Iedere editie nodigt YardBIRD een andere dj uit die een avond lang de kans krijgt om een totaal andere muzikale kant van zichzelf te belichten en zijn of haar persoonlijke muzikale invloeden en inspiratiebronnen te delen met het publiek.

YardBIRD staat voor mixin’ music, people and drinks.
Door het brede muzikale spectrum van de avond is het publiek van YardBIRD erg uiteenlopend en hierdoor lastig in EEN hokje te plaatsen. YardBIRD wordt geroemd om haar gezelligheid en biedt het publiek de ruimte om te socializen in het BIRD Cafe. Naarmate de avond vordert verplaatst het publiek zich naar de dansvloer om hier de stress van de week van zich af te dansen. De sfeer op YardBIRD is toegankelijk en warm en diverse doelgroepen komenn moeiteloos samen.

YardBIRD wil op een toegankelijke wijze tegenwicht bieden aan de muzikale vervlakking van de Rotterdamse club scène. YardBIRD focust zich niet op een specifieke muziekgenre en biedt dj’s de kans om een totaal andere kant van zichzelf te belichten. Waar veel clubavonden een line up hebben met meerdere dj’s belicht YardBIRD elke editie een dj uit die het publiek een avond lang meeneemt op een muzikale trip langs zijn persoonlijke invloeden.

Nick van der Hoeven

Yard Bird

Reacties

reacties