Ik draai alles wat ik dope vind, met in gedachte dat het iets met het publiek kan doen en iets voor ze kan gaan betekenen, zolang ik er een duidelijk luchtje van chille warmte en keiharde ‘soul’ mee kan brengen.

Van hiphop tot house, van RnB tot techno en funk, van…you get the point. Mijn enige voorwaarde tijdens een set, is dat de vibe klopt en je mijn rode draad blijft volgen.

Tot zover ik het me kan herinneren, gaven mijn ouders me in het begin melk, veel liefde en in de oren muziek van onder andere Dean Martin, Earth Wind & Fire, Verdi, Ennio Morricone, Louis Armstrong en Paolo Conte. Ergens kwam het punt, waarop ik zelf ging ontdekken. Zo bracht EW&F me langzaam bij de Wu-Tang Clan en wees Paolo Conte me in de richting van de meer obscure releases van de RAL series. Muziek is míjn rode draad.

Toen ik bij de legendarische club Catwalk kwam te werken als hoofd-communicatie, had ik de mogelijkheid om af te stappen van “Yo, hoor deze! *oordopjes erin steken*”. Ineens had in draaitafels en een perfect gebouwde booth tot m’n beschikking, in een heerlijke setting waar ik me op m’n gemak voelde en vanzelf aan steeds meer kritische oren om me heen kon wennen. Ook had ik al jaren een complex opgebouwd, van tracks die ik graag wou delen. Eindelijk geen met-andersmans-oorsmeer-vervuilde oordopjes meer, wel een dik geluidssysteem en de nog veel dikkere Catwalk movement.

Damoon

In het begin hield ik me nog heel erg vast aan de sound “die ik kwijt kon”. Met een hoogstaande club als platform en electronica als speelveld, draaide ik vooral veel house & techno. Eenmaal ik mijn vleugels spreidde, pakte ik steeds meer van mijn achterliggende sounds erbij en dropte ook het een en ander weg.

Wat ik inmiddels draai, kan je waarschijnlijk het beste ‘a variety of the soul’ noemen en dat is héérlijk in me genesteld. Ik vind het een lekkere gedachte, dat ik waar dan ook en voor wat voor publiek dan ook flex kan draaien en het ermee naar m’n zin heb. Ook dat ik me daarbij nooit zorgen hoef te maken om wat er voor mij is gedraaid of wat er na mij komt, omdat ik breed doch “underground” onderlegd ben.

Ik houd ervan om mensen te choqueren, te verrassen en te verleiden tot een hoogtepunt.

Je gaat mee op een reisje door de achtbaan in mijn geest. Zodra de verbinding is gemaakt, weet ik dat je bent ingestapt. Het stopt ook pas wanneer ík niet meer kan en dát kan best lang duren.

Reacties

reacties